Ostali sportovi

Hrvatska "prizemljila" domaćine

Ante Jukić • ponedjeljak, 01.09.2008.
Hrvatska "prizemljila" domaćine

Mladi hrvatski odbojkaši uspješno su apsolvirali susret s domaćinom natjecanja, reprezentacijom Češke, čime su zadržali šanse za plasman među četiri najbolje juniorske reprezentacije Starog kontinenta...

Do druge je pobjede danas stigla odbojkaška reprezentacija Hrvatske na Europskom prvenstvu za juniore. Nakon polovičnog uspjeha u prva dva kola (pobjeda protiv Bjelorusije, poraz od Nizozemske), treće je kolo našim mladićima donijelo sraz s Češkom. Iako su domaći igrači uvjerljivo osvojili prvi set, do kraja susret na parketu je postojala samo jedna momčad, ona izbornika Gordana Šnajdera.

Nošeni velikom podrškom publike u Vodova Sports Hallu domaćini sjajno otvaraju susret. Već do drugog tehničkog time-outa imaju ogromnih 16:7, a naši igrači u tim trenucima izgledaju potpuno nemoćno. Do kraja seta bilo je upitno samo s kolikom će razlikom Česi okončati prvu dionicu susreta, a semafor se na kraju zaustavio na gotovo nestvarnih 25:14.

Međutim, bilo je jasno da reprezentacija koja je svladala Bjelorusiju i odigrala ravnopravnu utakmicu s Nizozemskom može puno bolje. Timafej Žukovski je počeo odlično razigravati dotada neprimjetne Žanića i Raiča, tako da je češki izbornik, Jiri Zach, prvi puta prisiljen pozvati time-out, pri vodstvu naših 13:10 u drugom setu. No, nije to previše utjecalo na igrače Gordana Šnajdera. Do kraja seta prednost je još više narasla, na konačnih 25:18.

Početkom trećeg seta spiker u dvorani poziva navijače na još veću podršku, ali naši mladići ne daju se smesti. Ponovno silovitim startom stvaraju početnu prednost, a na drugom tehničkom time-outu (16:8) već je jasno da Hrvatska dolazi do svog drugog seta u ovom dvoboju. Iako je domaći izbornik izmjenama pokušao promijeniti ritam utakmice, treći set završava s "glatkih" 25:19 za Hrvatsku.

Pokušali su Česi u ranoj fazi četvrtog seta uhvatiti posljednji "vlak" za svoju drugu pobjedu na prvenstvu, no nada je trajala samo do prvog tehničkog time-outa, na koji se odlazi s minimalnom prednošću naše reprezentacije. Tada stvari u svoje ruke uzima sjajni Ivan Raič i predvodi suigrače do završnog slavlja.

Sutra je u Brnu slobodan dan, a u srijedu naše reprezentativce očekuje presudni dvoboj u borbi za jedno od prva dva mjesta u skupini, koja vode u polufinale. Protivnik će nam biti Francuska, koja je u prva tri nastupa ubilježila isto toliko pobjeda.

Odbojka - EP za juniore, 3. kolo

Skupina I

Italija - Belgija 3:1
Njemačka - Poljska 3:0
Rusija - Turska 3:0

Skupina II

Hrvatska - Češka 3:1 (14:25, 25:18, 25:19, 25:19)
Francuska - Slovenija 3:0
Bjelorusija - Nizozemska 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!