Zimski sportovi

NHL: Colorado i Carolina izborili drugi krug doigravanja

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 01.05.2024.
NHL: Colorado i Carolina izborili drugi krug doigravanja

Carolina Hurricanes i Colorado Avalanche izborili su drugu rundu NHL doigravanja pobjedama protiv New York Islandersa odnosno Winnipeg Jetsa...

Hokejaši Colorado Avalanchea i Carolina Hurricanesa izborili su prolaz u drugi krug doigravanja NHL lige nakon što su s ukupnih 4-1 u seriji pobijedili Winnipeg Jetse, odnosno, New York Islanders.

Igraj na NHL doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Colorado je s uvjerljivih 6:3 pobijedio Winnipeg u gostima te tako ostvario četvrtu pobjedu koja ga je odvela u drugi krug doigravanja Zapadne konferencije. Momčad iz Denvera tamo čeka pobjednika ogleda Dallasa i Vegasa gdje je trenutačno rezultat 2-2.

Golom Tylera Toffolija početkom posljednje trećine Winnipeg je izjednačio na 3-3, ali je završnica prošla u dominaciji Colorada. Igrač utakmice bio je Finac Mikko Rantanen koji je povezao dva gola za 5:3 gostiju, a za konačnih 6:3 je zabio Josh Manson.

Carolina je pred svojim navijačima nadigrala New York Islanders 6:3 za ukupnu 4-1 pobjedu te će u drugom krugu ponovno igrati protiv kluba iz New Yorka, ova put joj slijede dvoboji protiv Rangersa.

Posljednju dionicu klubovi su dočekali s izjednačenim rezultatom 3:3. Kao i Colorado, tako je i Carolina sjajno odigrala zadnju trećinu. Unutar samo devet sekundi Jack Drury i Stefan Noesen su postizali pogotke za 5:3, a sve je zaključeno golom Setha Jarvisa.

Toronto Maple Leafs su u gostima svladali Boston Bruinse 2:1 nakon produžetka čime su se spasili ispadanja i smanjili rezultat u seriji na 2-3.

Uvodna dva pogotka su postignuta u prvoj trećini, Trent Frederic je bio strijelac za Boston, a Jake McCabe za Toronto. U ostatku susreta mreže su ostale netaknute, a potom je u trećoj minuti produžetka Matthew Knies zabio za slavlje Toronta. Florida čeka pobjednika ovog susreta u polufinalu Istočne konferencije.

Vancouver Canucksi su na domaćem ledu imali meč-loptu za drugi krug, ali su poraženi od Nashville Predatorsa 1:2. Svi su golovi postignuti u zadnjoj trećini, a Alexandre Carrier je bio strijelac pobjedničkog pogotka za goste koji su time vratili seriju u svoj grad i imaju mogućnost izjednačiti na 3-3.

NHL:
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 1:2* (3-2)
Carolina Hurricanes - NY Islanders 6:3 (4-1)
Winnipeg Jets - Colorado Avalanche 3:6 (1-4)
Vancouver Canucks - Nashville Predators 1:2 (3-2)

FOTO: Pixabay

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!