Zimski sportovi

Panthersi visokom pobjedom završili posao protiv Lightninga

Branimir Korać, HINA • utorak, 30.04.2024.
Panthersi visokom pobjedom završili posao protiv Lightninga

Hokejaši Florida Panthersa s uvjerljivih su 6:1 svladali Tampa Bay Lightning i tako u pet utakmica izborili plasman u drugi krug doigravanja za prvaka sjevernoameričke Nacionalne hokejaške lige (NHL), dok je Dallas pobjedom u Las Vegasu 4:2 izjednačio rezultat na 2-2.

U okršaju najvećih suparnika iz Floride, po dva pogotka za Pantherse postigli su Aleksander Barkov i Carter Verhaeghe, a po jednom su se u strijelce upisali Niko Mikkola i Evan Rodrigues. Sergej Bobrovski je imao 31 obranu.

Igraj na utakmice NHL doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Victor Hedman je bio jedini strijelac za Tampa Bay, a vratar Andrej Vasiljevskij je uz četiri primljena pogotka imao i 33 obrane. Posljednja dva pogotka Panthersa na utakmici su bili u nebranjenu mrežu, kad su gosti povukli vratara s leda. Tampa Bay je tako, nakon dva uzastopna naslova (2020. i 2021.) te jednog plasmana u finale doigravanja za Stanley Cup (2022.), drugu godinu zaredom završio put u prvom krugu 'playoffa'.

U seriji Dallas Starsa i Vegas Golden Knightsa, prednost domaćeg terena u prve četiri utakmice nije ništa značila. Naime, momčad iz Las Vegasa je pobijedila u prve dvije koje su odigrane u Dallasu, ali se momčad iz Teksasa vratila s dvije pobjede u Nevadi.

Za pobjedu Starsa u četvrtoj utakmici velike zasluge idu vrataru Jakeu Oettingeru koji je imao 32 obrane. Vegas je dvaput vodio, golovima Michaela Amadija za 1:0 i Jacka Eichela za 2:1, ali Dallas je preokrenuo rezultat već do kraja druge trećine. Jevgenij Dadonov je izjednačio u prvoj trećini na 1:1, a preokret u drugoj donijeli su Wyatt Johnston i Ty Dellandrea. Roope Hintz je pogodio nebranjenu mrežu za konačnih 4:2.

Peta utakmica serije bit će odigrana u Dallasu u noći sa srijede na četvrtak po srednjoeuropskom vremenu (1.30 sati).

NHL doigravanje - 1. krug
ISTOČNA KONFERENCIJA
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 6:1
- Florida je prošla u drugi krug sa 4-1 u pobjedama

ZAPADNA KONFERENCIJA
Vegas Golden Knights - Dallas Stars 2:4
- rezultat je 2-2 u seriji na četiri pobjede

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!