Košarka

Philadelphia ide u doigravanje, Heat i Bullsi u finalu play-ina

Branimir Korać • četvrtak, 18.04.2024.
Philadelphia ide u doigravanje, Heat i Bullsi u finalu play-ina
Foto: EPA

Philadelphia 76ersi slavili su protiv Miami Heata i izborili mjesto u doigravanju. Heat ima još jednu priliku, a čeka ga dvoboj protiv Chicago Bullsa...

Philadelphia 76ers - Miami Heat 105:104

Sedmoplasirani s Istoka, Philadelphia 76ersi, izborili su prolaz u doigravanje NBA lige nakon što su noćas svladali Miami Heat sa 105:104. Mirna ruka Sixersa s linije slobodnih bacanja na kraju je bila presudna i osigurala pobjedu.

Igraj na utakmice NBA play-ina na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vrlo neefikasno prvo poluvrijeme otišlo je na stranu Miamija s 51:39, Sixersi su bili nervozni, dosta su griješili i Miami je to koristio.

Međutim u nastavku je domaćin zaigrao bolje, ubacio 66 poena, došao do preokreta i na kraju upisao pobjedu.

Igrači koji su povukli iz drugog plana zaslužili su posebno priznanje, kada glavne adute nije išlo, Nicolas Batum i Buddy Hield bili su ti koji su imali rješenje.

"Pobijedili smo zbog njih, oni su iskočili i upisali smo pobjedu", rekao je nakon susreta Joel Embiid.

Embiid je susret završio s 23 poena, 15 skokova i pet asistencija, a Batum je dodao 20 poena i pet skokova. Kod Heata Tyler Herro ubacio je 25 poena uz devet asistencija, a Jimmy Butler dodao je 19 poena uz pet asistencija i osvojenih lopti.

Chicago Bulls - Atlanta Hawks 131:116

Bullsi su dosta lako izašli na kraj s Hawksima za koje je sezona završena. Potpuna dominacija Chicaga koji je od početka susreta imao sve u svojim rukama.

Chicago je imao iznimno raspoloženog Cobyja Whitea koji će im trebati još jednom u ovakvom izdanju protiv Miamija u finalu play-ina. No imaju i razlog za zabrinutost, igrač energije koji im puno znači, Alex Caruso, zbog ozljede gležnja morao je napustiti igru i upitno je hoće li biti spreman za Miami.

White je u pravo vrijeme odigrao utakmicu karijere i vukao je Bullse s 42 poena, devet skokova i šest asistencija, Nikola Vučević dodao je 24 poena i 12 skokova, a DeMar DeRozan 22 poena uz šest skokova i devet asistencija.

Kod Hawksa Dejounte Murray ubacio je 30 poena uz sedam skokova i šest dodavanja, po 22 poena upisali su Clint Capela (17 skokova) i Trae Young (deset asistencija) dok je Bogdan Bogdanović dodao 21 poen i pet skokova.

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!