Ostali sportovi

Svjetski kup: Miran Maričić sedmi u Azerbajdžanu

HINA, Petar Jenjić • petak, 10.05.2024.
Svjetski kup: Miran Maričić sedmi u Azerbajdžanu
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

U azerbajdžanskom Bakuu održava se Svjetski kup u streljaštvu. Na njemu nastupaju i hrvatski predstavnici, a najbolji rezultat do sada ostvario je Miran Maričić...

Hrvatski strijelac Miran Maričić osvojio je sedmo mjesto u finalu u gađanju malokalibarskom puškom 50m trostav na Svjetskom kupu u Bakuu i uzeo nove bodove na rang listi, objavio je Hrvatski streljački savez.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Odličnim rezultatom u kvalifikacijama, Miran Maričić se plasirao u finale pogodivši 591 krug, a u vrlo jakom finalu bio je sedmi. Tako je drugoplasirani Kinez Linshu Du izjednačio stari svjetski rekord dok je njegov sunarodnjak Yukun Liu postavio novi svjetski rekord.

Maričić je ostvario i odličan rezultat od 630,5 krugova u kvalifikacijama zračne puške, kao i Petar Gorša s 630,3 kruga, no ovi rezultati nisu bili dovoljni za ulazak u finale jer su Miran i Petar natjecanje završili na 9. i 10. mjestu. Prvi rezultat kvalifikacija pogodio je Kinez Lihao Sheng - 636,0 krugova.

Nastup su završili i naši predstavnici u gađanju letećih meta, disciplina trap. Anton Glasnović je u kvalifikacijama bio 26. sa rezultatom 117 pogodaka, Paolo Labinjan 47. sa 115 i Ivan Sušnić 65. sa rezultatom 111.

Miran i Petar ostaju u Bakuu, jer gađaju još jedan meč na 50m u trostavu, da bi se izjednačio broj nastupa u disciplinama jer se na Svjetskom kupu u Granadi gađalo samo zračnim oružjem na 10m.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!