Ostali sportovi

Hrvatska ostala bez medalje drugog dana Europskog prvenstva u taekwondou

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 10.05.2024.
Hrvatska ostala bez medalje drugog dana Europskog prvenstva u taekwondou

Završen je i drugi dan Europskog prvenstva u taekwondou. Nakon medaljama bogatog prvog dana, u drugom takvog uspjeha nije bilo...

Drugog dana europskog taekwondo prvenstva Hrvatska je ostala bez borbe za odličja u ranoj fazi natjecanja. Iako je epilog mogao biti znatno drugačiji, nedostatak koncentracije i peh u ždrijebu kumovao je drugom danu bez medalje za Hrvatsku.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Olimpijac Ivan Šapina i prvi nositelj kategorije do 87 kilograma te aktualni europski prvak i svjetski viceprvak nije uspio obraniti naslov.

Već u drugom kolu ždrijeb ga je namjerio na vjerojatno najtežeg mu protivnika, Norvežanina Ordemanna koji je bio takozvana mina u ždrijebu zbog promjene kategorije. U neizvjesnom i uzbudljivom meču pobjeda je otišla na stranu Norvežanina.

Uzbudljivo je bilo i u srazu ženske teške kategorije između još uvijek juniorke Magdalene Matić iz splitskog Marjana i odlične Britanke Rebecce Mcgowan, aktualne svjetske viceprvakinje. Britanka je odlila svim napadima mlade Magdalene i slavila s 2:3 i 2:6 u rundama.

Europska prvakinja za mlađe seniore u kategoriji do 53 kilograma Mia Tukić u prvom je kolu imala najtežu borbu koja je mogla usmjeriti prema medalji ili ostaviti praznih ruku. Izvrsna reprezentativka Bosne i Hercegovine Ada Avdagić slavila je protiv Splićanke te otišla u borbu za medalju.

Drugog dana nastupio je i Jan Flegar iz Jastreba iz Zagreba, ali je bolji od njega s 0:2 u rundama bio predstavnik Rusije.

FOTO: Dalstaekwondo/Taekwondo klub Marjan

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!