Tenis

Zverev osvajanjem Rima skočio na četvrto mjesto, Ćorić doživio drastičan pad

Mario Borko • ponedjeljak, 20.05.2024.
Zverev osvajanjem Rima skočio na četvrto mjesto, Ćorić doživio drastičan pad
Foto: EPA

Alexandar Zverev u finalu Rima pobijedio je bez većih problema Nicolasa Jarryja i tako osvojio svoj prvi Masters naslov nakon povratka od ozljede...

Prije dvije godine Alexandar Zverev bio je u odličnoj formi, igrao je vrlo izjednačeno polufinale Roland Garrosa protiv Rafaela Nadala, a onda je kod rezultata 6:6 u drugom setu izvrnuo gležanj i završio sezonu.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dugo je trajao povratak Nijemca u sami vrh svjetskog tenisa, prošlu je sezonu imao nekoliko zapaženih rezultata, ponovno je bio u polufinalu French Opena, ali finala na najvećim turnirima ipak su mu izmicala. Prošle godine na samo jednom Mastersu uspio je doći do polufinala, a sada je u Rimu stigao do šestog naslova iz te serije.

Prvi je to nakon tri godine, a drugi u Rimu nakon čak sedam. Nicolas Jarry imao je impresivan put do finala, ali u njemu je Nijemac bio nedodirljiv i slavio je sa 6:4, 7:5. Zverev nije dopustio nijednu break priliku suparniku, a on je od svojih devet, iskoristio dvije.

Prvu kod vodstva 5:4 u prvom setu što je automatski značilo osvajanje seta, a drugu kod vodstva 6:5 u drugom setu. Bila je to četvrta meč lopta za Zvereva koji je tako do pobjede stigao za sat i 43 minute igre.

Nijemac je od ponedjeljka preskočio Daniila Medvedeva i sad je četvrti igrač svijeta. Jarry je 16. na ATP ljestvici što mu je novi renking karijere. Novak Đoković ostao je prvi ispred Jannika Sinnera i Carlosa Alcaraza.

Borna Ćorić doživio je pad od 16 mjesta. Sad je tek 71. tenisač svijeta i jedini hrvatski predstavnik u top 100.

Masters Rim, finale:
Alexandar Zverev (Njemačka, 3) – Nicolas Jarry (Čile, 21) 6:4, 7:5

FOTO:EPA/ETTORE FERRARI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!