Vodeni sportovi

Braća Sinković u polufinalu Europskog prvenstva, sestre Jurković u finalu

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 25.04.2024.
Braća Sinković u polufinalu Europskog prvenstva, sestre Jurković u finalu
Foto: Lana Slivar Dominić/HINA

Braća Martin i Valent Sinković izborila su polufinale Europskog prvenstva u dvojcu bez kormilara. Sestre Ivana i Josipa Jurković izborile su finale...

Braća Sinković osigurala su direktan prolazak u polufinale Europskog prvenstva u veslanju nakon što su zauzela drugo mjesto u kvalifikacijskoj utrci dvojca bez kormilara.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Rumunjska posada, Florin Arteni i Florin Lehaci, stigla je prva s vremenom 06:26.56, dok su Braća Sinković ušla u cilj s vremenom 06:34.85. Treće mjesto pripalo je španjolskim veslačima, Jaimeu Canaleju Pazosu i Javieru Garciji Ordonezu, s vremenom 06:41.49.

"Kako smo i najavili, idemo sve bolje i bolje. Nije to ono još naše kako želimo i kako se nadamo da će biti, ali ide sve na bolje i vjerujemo da ćemo napredovati kroz natjecanje i kroz sezonu", rekao je Martin Sinković.

Valent Sinković dodao je:

"Ušli smo direktno u polufinale, to je bio cilj. Rumunji su dosta dobri, stvarno su nas iznenadili, ali dobili smo Španjolce koji su jako dobra posada tako da idemo dalje, još jače u polufinale."

Uz braću Sinković i posadu Rumunjske, polufinalu Europskog prvenstva osigurale su i posade: Velike Britanije, Italije, Švicarske i Srbije. Svi ostali sudionici imat će priliku izboriti svoje mjesto kroz sutrašnji repesaž.

Sestre Ivana i Josipa Jurković, drugim mjestom u kvalifikacijskoj skupini izborile su direktan nastup u finalu Europskog prvenstva. Prvo mjesto u njihovoj skupini zauzela je posada Grčke, Evangelia Anastasiadou i Christina Ioanna Bourmpou, s vremenom 7:14.04, dok su sestre Jurković stigle u cilj s vremenom 07:15.80. U drugoj kvalifikacijskoj skupini, mjesto u finalu izborile su posade Rumunjske i Velike Britanije.

"Utrka je išla po planu, mi smo odvozile kao da drugi ne postoje. Dale smo sve od sebe, jer realno tek nakon deset mjeseci smo imale dobru utrku, koju nismo odveslale na Svjetskom zbog bolesti. Prve dvije posade prošle su u finale jer su nažalost Španjolke otkazale i sustav se promijenio, ali nismo htjele gurati do kraja jer moramo sačuvati malo snage i za finale", rekla je Josipa Jurković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!