Košarka

Miami 'zasuo' Boston tricama, Thunder bez drame protiv Pelicansa

Petar Jenjić • četvrtak, 25.04.2024.
Miami 'zasuo' Boston tricama, Thunder bez drame protiv Pelicansa
Foto: EPA

Odigrane su nove dvije utakmice prve runde NBA doigravanja. Miami Heat je sjajnom tricaškom izvedbom poravnao rezultat protiv Boston Celticsa, dok je Oklahoma City Thunder povela s 2-0 u seriji protiv New Orleans Pelicansa...

Boston Celtics - Miami Heat 101:111 (1-1)

Nakon glatke pobjede Boston Celticsa u prvoj utakmici, Miami Heat je u drugoj prikazao sav svoj napadački asortiman i došao do poravnanja u seriji na 1-1. Gosti su slavili rezultatom 101:111 i nose break na domaći teren.

Igraj na doigravanje NBA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Miami je zasuo Boston tricama i ubacio njih čak 23, najviše u povijesti franšize kada je u pitanju jedna utakmica doigravanja. Prethodni rekord od 20 trica ubačen je protiv Milwaukee Bucksa 2021. godine.

Gosti su šutirali 23/43 za tricu, a do slavlja ih je predvodio Tyler Herro s 24 koša, pet skokova i 14 asistencija. Po 21 poen dodali su Bam Adebayo (deset skokova) i Caleb Martin.

Najbolji je kod Bostona bio Jaylen Brown s 33 poena i osam skokova, dok je Jayson Tatum ubacio 28 koševa i dodao osam skokova.

Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans 124:92

Tijesna je bila prva utakmica Oklahoma City Thundera i New Orleans Pelicansa, odlučivala je jedna lopta, ali to nije bio slučaj u drugoj. Prva momčad Zapada upisala je uvjerljivu pobjedu od 124:92.

Thunder je ubacio 14 trica iz 29 pokušaja i ostavio protivnika na samo osam napadačkih skokova. Ubacio je 22 koša iz 18 izgubljenih lopti protivnika koji će na domaćem terenu morati puno bolje, ako želi barem zakomplicirati seriju.

Prvo ime pobjedničke ekipe bio je Shai Gilgeous-Alexander s 33 koša i pet asistencija, Chet Holmgren dodao je 26 poena i sedam skokova, a Jalen Williams 21 koš, pet skokova i sedam asistencija.

Najbolji je kod Pelicansa bio Jonas Valančiunas s 19 koševa i sedam skokova, po 18 poena dodali su Brandon Ingram i Herbert Jones.

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!