Rukomet

Flensburg praktički osigurao polufinale Europske lige, remi u dvoboju Kopljara i Pešića

Branimir Korać • srijeda, 24.04.2024.
Flensburg praktički osigurao polufinale Europske lige, remi u dvoboju Kopljara i Pešića
Foto: EPA

Odigrani su prvi četvrtfinalni susreti EHF Europske lige. Jedan sudionik polufinala praktički je poznat...

Do posljednjih sekundi bilo je uzbudljivo u Berlinu gdje je Füchse ugostio momčad Nantesa. Završilo je 33:33 i sve je otvoreno uoči uzvrata.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Domaćin je imao pet golova viška sredinom prvog dijela, ali u završnici je gubio 33:31 stoga remijem još i može biti zadovoljan.

Predvodili su ga Dejan Milosavljev sa 16 obrana, s devet golova Mathias Gidsel, sedam je dodao Lasse Andersson, a pet Tim Freihöfer dok Marko Kopljar nije bio među strijelcima. Kod Nantesa Ivan Pešić upisao je tek dvije obrane, a s deset golova najefikasniji bio je Aymeric Minne.

Dinamo je u Bukureštu stekao malu prednost protiv Skjerna, slavio je s 28:27. Serijom 5:1 u završnici uz tri gola Lazara Kukića Dinamo se vratio iz minusa i stigao do kakve-takve prednosti.

U domaćem sastavu nije bilo Luke Cindrića, a Kukić je predvodio Rumunje sa sedam golova. Kod Danaca Rebelo Vila Nova Nazare bio je najefikasniji sa šest golova.

Jedini koji je već praktički osigurao nastup na Final Fouru je Flensburg koji je u gostima visoko slavio protiv Savehofa s 41:30. Šveđani će jako teško u Njemačkoj doći do čuda.

Kod Flensburga su se istaknuli Kevin Moller s 12 obrana, Emil Jakobsen s devet golova te Johannes Golla s osam. Kod poraženih po šest golova su upisali Emil Berlin i Olli Mittun.

RN Löwen slavio je u prvom susretu protiv Sportinga s 32:29 i zadovoljniji je uoči uzvrata. No neće mu biti lako, Sporting se pokazao kao dobar protivnik.

Sjajan je u domaćim redovima bio David Spath sa 16 obrana dok je deset golova postigao Niclas Kirkelokke. Kod Sportinga Francisco Costa postigao je devet golova.

Europska liga, četvrtfinale:
Füchse Berlin - Nantes 33:33
Dinamo Bukurešt - Skjern 28:27
Savehof - Flensburg 30:41
RN Löwen - Sporting Lisabon 32:29

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!