Košarka

Pacersi i Mavericksi došli do breaka, Zubac još jednom na double-double učinku

Branimir Korać • srijeda, 24.04.2024.
Pacersi i Mavericksi došli do breaka, Zubac još jednom na double-double učinku
Foto: EPA

Tri utakmice NBA doigravanja bile su noćas na rasporedu, a važne gostujuće pobjede upisali su Dallas Mavericksi i Indiana Pacersi...

Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 108:125 (1-1)

Indiana Pacersi predvođeni sjajnim Pascalom Siakamom izjednačili su seriju protiv Milwaukee Bucksa gostujućom pobjedom 125:108. Odličan nastup i uvjerljiva pobjeda Pacersa koji su iskoristili neigranje Giannisa Antetokounmpa.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kod Bucksa Damian Lillard još jednom je imao sjajno prvo poluvrijeme, ali nije zadržao tu razinu i u drugom. U prvoj utakmici svih svojih 35 poena ubacio je u prvom dijelu dok je u drugoj u prvom poluvremenu ubacio 26 poena, a završio susret a 34.

Siakam je zasjenio Lillarda i predvodio je svoju momčad s 37 poena, 11 skokova i šest asistencija i to uz odličan šut iz igre 16/23. Pacersi su ubacili i 16 trica i to gotovo uz 50 posto uspješnosti.

Osim Siakama istaknuli su se i Myles Turner s 22 poena i sedam skokova te Andrew Nembhard s 20 poena. Kod Bucksa osim Lillarda odličan je bio i Brook Lopez s 22 poena.

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 93:96 (1-1)

Clippersima se vratio Kawhi Leonard, ali nisu uspjeli i drugi put svladati Dallas Maverickse. Ivica Zubac još jednom je upisao double-double učinak, ali Dončić i Irving ovaj put su odveli Dallas do pobjede.

U tijesnom dvoboju Mavericksi su u završnici zadržali prednost i izjednačili su u seriji slaveći u tijesnom dvoboju u kojem Clippersi nisu bili na razini iz prošle utakmice, posebno u fazi napada gdje je postotak šuta bio na niskih 37 posto.

Zubac je za 33 minute ubacio 13 poena (5/12 za dva, 3/5 slobodna) i tome je dodao 12 skokova. Po 22 poena upisali su Paul George i James Harden (šest skokova, osam asistencija).

Kod Dallasa Dončić je upisao 32 poena i devet asistencija, a Irving je dodao 23 poena i šest skokova.

Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns 105:93 (2-0)

Phoenix Sunsi vraćaju se kući iz Minnesote s dva poraza i morat će upisati obje pobjede na svom parketu ako ne žele praktički izgubiti šanse za prolaz. Timberwolvesi su dominirali i došli do 2-0 u seriji.

Presudilo je drugo poluvrijeme gdje su Wolvesi uspjeli stvoriti razliku i zadržali su je do kraja susreta.

Ovaj put neočekivani lider bio je Jaden McDaniels koji je ubacio 25 poena i osam skokova, a po 18 poena dodali su Rudy Gobert (devet skokova) i Mike Conley.

Kod Sunsa Devin Booker ubacio je 20 poena uz pet asistencija, a Kevin Durant dodao je 18 poena i šest skokova.

FOTO: EPA/ERIC THAYER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!