Nogomet

Bivši igrač Hajduka zabio za pobjedu GOŠK-a, Posušje s igračem manje još više otežalo život Željezničaru

Mario Borko • petak, 19.04.2024.
Bivši igrač Hajduka zabio za pobjedu GOŠK-a, Posušje s igračem manje još više otežalo život Željezničaru
Foto: Denis Kapetanović/PIXSELL

YU 27. kolu Premijer ligi Bosne i Hercegovine, GOŠK je na domaćem terenu s 1:0 pobijedio izravnog konkurenta za ostanak Tuzla City, a Posušje je istim rezultatom bilo bolje od Željezničara koji je u sve težoj situaciji…

U Premijer ligi Bosne i Hercegovine vodi se velika borba za ostanak. Zvijezda 09 je već odavno otpisana, ali tri kluba ispred imaju 27 bodova. GOŠK je do 27. kola imao 28, ali je pobjedom 1:0 protiv Tuzla Cityja, koji je ostao na 27, pobjegao konkurentima. U klubu 27 ostao je Željezničar koji je kod Posušja poražen s 1:0.

Igraj na utakmice Premijer lige BIH na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U Gabeli smo gledali očekivano nervoznu utakmicu. Sudac Marić podijelio je pet kartona domaćim igračima i dva gostujućima. Čovjek odluke bio je bivši igrač Hajduka Dino Skorup. Splićanin je u igru ušao odmah na početku drugog dijela, a pogodak vrijedan tri boda postigao je u 68. minuti. Bio mu je to šesti ovosezonski gol.

GOŠK-u je ovo druga pobjeda za redom i sa sedam bodova u posljednja tri utakmice skočio je na osmo mjesto. Tuzla City je porazom ostala deveta i u idućem kolu gostuje kod posljednje Zvijezde 09. GOŠK gostuje kod još jedne ekipe iz kluba 27, Igmana.

Posušje nastavlja svoju proljetnu renesansu. Hrvatski športski klub je ovog proljeća neporažen u prvenstvu, a niz bez poraza se, pobjedom protiv Željezničara, popeo na devet. Sve najvažnije dogodilo u vrlo ranoj fazi dvoboja. Bivši igrač Dinama Vinko Rožić u 14. je minuti zabio svoj drugi gol sezone, a kapetan Luka Lucić je u 16. skrivio kazneni udarac i za to zaradio izravni crveni karton. Sulejman Krpić je u 17. propustio zabiti s bijele točke i do kraja je ostalo 1:0.

Posušje je pobjedom skočilo na peto mjesto i moglo bi se uključiti u borbu za treće koje vodi u Europu. Momčadi Denisa Ćorića u idućem kolu slijedi gostovanje kod vodećeg Borca i vidjet ćemo hoće li se niz neporaženosti nastaviti i u Banja Luci. Željo je ostao u klubu 27, trenutno je deseti, savez mu je oduzeo tri boda i predstoji mu teška borba za ostanak. Na Grbavicu u idućem kolu dolazi Široki Brijeg.

Premijer liga BIH, 27. kolo:
GOŠK Gabela – Tuzla City 1:0
Posušje – Željezničar 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!