Tenis

Pavić uspješniji od Dodiga u četvrtfinalu parova na turniru u Barceloni

Mario Borko • petak, 19.04.2024.
Pavić uspješniji od Dodiga u četvrtfinalu parova na turniru u Barceloni
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

U četvrtfinalu Barcelona, Mate Pavić i Marcelo Arevalo su za sat i 32 minute igre pobijedili Ivana Dodiga i Neala Skupskog…

U dvoboju hrvatskih Grand Slam osvajača, na turniru u Barceloni, uspješniji je bio Mate Pavić. On je u paru s Marcelom Arevalom sa 6:2, 7:6 (4) pobijedio Ivana Dodiga i Neala Skupskog.

Igraj na mečeve na turniru u Barceloni na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Oba para su na startu meča bila sigurna na svojim servisima. Kod rezultata 2:2 hrvatsko-salvadorska kombinacija stiže do dvije vezane break lopte. Uspješno su iskoristili drugu, a potom su na svom servisu potvrdili stečenu prednost i onda još jednom oduzeli početni udarac protivnicima. Ovoga puta imali su tri vezane prilike, a ponovno je sretna bila druga.

U drugom setu meč je bio puno izjednačeniji. Dodig i Skupski su poveli s 3:0 i potom propustili još tri break lopte s koje su mogli prelomiti set. Umjesto toga Pavić i Arevalo u idućem gemu vračaju izgubljeni servis i izjednačuju rezultat. Isti je par do kraja meča imao još pet prilika za oduzimanje servisa, ali nije uspio.

U trinaestoj igri, dva mini breaka kod 2:1 i 6:3 bila su dovoljna za pobjedu. Hrvatsko-britanska kombinacija je spasila prvu meč loptu na servisu protivnika, ali nije uspjela i drugu. Pavić i Arevalo slavili su sa 6:2, 7:6 (4) i tako su nakon polufinala u Monte Carlu, stigli i do polufinala Barcelone.

Ivan Dodig, koji je trenutno osim igrač svijeta u parovima, na ovom je turniru nastupio bez primarnog partnera Austina Krajiceka. Umjesto Amerikanca uskočio je Britanac Skupski, koji je deseti na svijetu, ali novoformirani dvojac, nakon pobjede u prvom kolu, nije uspio preskočiti 11. kombinaciju svijeta.

Pavić i Arevalo u polufinalu će igrati protiv argentinskog para, Maxima Gonzaleza i Andresa Moltenija.

ATP Barcelona parovi, četvrtfinale:
Mate Pavić/Marcelo Arevalo – Ivan Dodig/Neal Skupski 6:2, 7:6 (4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!