Nogomet

Ivanković: 'Kad je Hajduk dobar, onda mu svaki teren odgovara'

Petar Jenjić • petak, 19.04.2024.
Ivanković: 'Kad je Hajduk dobar, onda mu svaki teren odgovara'
Foto: Zvonimir Barišin/PIXSELL

Trener Hajduka Jure Ivanković najavio je gostovanje kod Slaven Belupa. Splićani traže prekid niza poraza, ali bez niza igrača i na jako teškom terenu...

Nogometaši Hajduka u subotu od 19:10 sati gostuju kod Slaven Belupa u Koprivnici. Press konferenciju uoči utakmice 31. kola SuperSport HNL-a održao je trener Jure Ivanković:

Igraj na Slaven Belupo - Hajduk na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Cilj je prekinuti ovu negativnu seriju. Igrači pokazuju ogromnu želju za tim i nadamo se da će utakmica ići po planiranom. Da ćemo se nametnuti i doći po ono što smo došli u Koprivnicu."

Situacija s ozljedama?

"Dosta igrača se žali nakon utakmica na teren u Koprivnici, vjerojatno je dotrajao. Što se nas tiče, lista ozlijeđenih je poduža, oni neće ići. Oni koji su spremni, oni koji su u kadru, među njima i Perišić, oni idu. U skladu s rezultatom donosit ćemo odluke na licu mjesta."

Pet poraza zaredom nije ugodno.

"Ne bih se bavio kalkulacijama, nama je u mislima utakmica u Koprivnici. Mi smo skoncentrirani na Koprivnicu, da pokažemo gard i karakter, odigramo pravu utakmicu i zabilježimo pobjedu. Sigurno je da nije lako izaći iz krize. Prvo se treba stabilizirati i onda ići prema dalje, da uhvatimo pozitivan niz do kraja i završimo sezonu dostojanstveno. Hrgović je zaradio ozljedu gležnja, Skoko i Petrašilo idu s nama na put, vidjet ćemo kako će se razvijati situacija."

Cilj za ovih sedam utakmica?

"Da se momčad stabilizira, rezultat stablizira i da se vidi na koga se može računati. Ovaj prijelazni period je nezgodan i trebat će nam ljudi da naprave plan. Na meni je da pripremam utakmicu i određujem igrače koji će igrate, a to su oni za koje mislim da će donijeti Hajduku pobjedu."

Igra s tri igrača u obrani?

"Nećemo otkrivati karte dan prije utakmice. Moufi se jučer vratio u trening i spreman je igrati. Postoji mogućnost da promijenimo stil u nekim situacijama. Vidjet ćemo u nekim utakmicama kako će to biti."

Zadnjih šest utakmica u Koprivnici, Hajduk je slavio.

"Kad je Hajduk dobar, onda mu svaki teren odgovara. Ne bih ulazio u statističke podatke, ali vjerujem da ćemo odigrati jednu jako dobru utakmicu. Slaven Belupo je dosta čvrst i pragmatična. Kad su i gubili, nisu gubili velikom razlikom. Protiv Rudeša su slavili, ali to je moglo otići i u drugom smjeru. Očekujem da će i ova biti takva. Svaka je u Koprivnici, kad gostuje netko iz vrha, je teška, jer su čvrsti i ne dopuštaju previše šansi. Vjerujem da ćemo stvoriti dovoljno akcija i poentirati."

"Sama atmosfera na utakmici, kad su tu navijači, igračima je dodatan motiv. Mislim da bi to mogla biti okolnost koja će nam ići u prilog. Ove prethodne utakmice su pokazale da smo bili puno bolji i rasterećeniji kad bismo prvi zabili. Jasno, to je cilj", dodao je Ivanković koji je rekao da će braniti Borna Buljan.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!