Košarka

Baskonia ili Virtus Bologna? Real Madrid čeka protivnika u doigravanju

Petar Jenjić • petak, 19.04.2024.
Baskonia ili Virtus Bologna? Real Madrid čeka protivnika u doigravanju
Foto: EPA

Baskonia i Virtus Bologna večeras će se boriti za posljednje mjesto u doigravanju Eurolige. U dvije dosadašnje međusobne utakmice kao pobjednici su izlazili gosti...

Večeras je na rasporedu posljednja utakmica u play-inu Eurolige. Od 20:30 sati Baskonia će biti domaćin Virtus Bologni, a pobjednik će izboriti mjesto u doigravanju. Odlučujući dvoboj sudit će: Ilija Belošević, Mehdi Difallah i Milan Nedović.

Igraj na Baskonia - Virtus Bologna na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Baskonia je u periodu od 19. do 28. ožujka nanizala četiri poraza u svim natjecanjima, no nakon toga slavila je u četiri od pet utakmica. Prije pet dana tijesno je slavila protiv Breogana sa 76:74, no to je i dalje drži na devetom mjestu s omjerom 16-13, jednu pobjedu iza zadnje pozicije koja vodi u doigravanje ACB lige.

Baski su regularni dio sezone zaključili na osmom mjestu i za mjesto u doigravanju igrali su protiv Maccabi Tel Aviva. Međutim, taj dvoboj bio je potpuno jednosmjeran, izraelska ekipa dominirala je od početka do kraja i potpuno zasluženo došla do pobjede rezultatom 113:85.

Međutim, preostala je još jedna prilika. Na drugoj strani stajat će Virtus Bologna protiv koje je igrala u posljednjem, 34. kolu prije samo tjedan dana. Tada su Baski slavili na gostovanju s 91:95 na krilima sjajnog Markusa Howarda koji je ubacio 34 poena. Upravo je ta pobjeda donijela momčadi mogućnost jednog poraza u play-inu. Sada prava na grešku više nema s njihove strane. U prvoj međusobnoj utakmici u sezoni Virtus je kao gost slavio s 81:91.

Virtus je svoju prvu play-in utakmicu odradio prije tri dana na gostovanju kod Anadolu Efesa kojeg je tijesno svladao rezultatom 64:67. Vremena za odmor nije bilo, trebalo je stići do Španjolske, ali talijanska ekipa bit će potpuno spremna za borbu koja će se produžiti i u domaćem prvenstvu sve do kraja regularnog dijela sezone.

Tri kola prije kraja regularnog dijela Virtus je na omjeru 19-8, koliko ima i Armani Milano, dok je vodeća Brescia na jednoj pobjedi više. U zadnje dvije prvenstvene utakmice upisao je dva slavlja, prvo kod Venezije (70:89), a zatim i na domaćem terenu protiv Cremone (93:85).

U kadru Baskonije neće biti jako važnog igrača jer se već na početku utakmice protiv Maccabija ozlijedio Chima Moneke, a kasnije se nije vraćao na teren. Radi se o ozljedi gležnja. S druge strane, već od ranije nema Devontae Cacoka koji je još u 17. kolu Eurolige pretrpio ozljedu koja će ga držati van terena do kraja sezone.

Pobjednik ovog dvoboja imat će najtežeg protivnika u doigravanju, madridski Real koji je regularni dio sezone zaključio na omjeru 27-7.

Što su rekli

Duško Ivanović, trener Baskonije: "Moneke ne može igrati i to će biti veliki udarac za nas. Nismo nikada plakali pa tako nećemo ni sutra. Borili smo se cijelu sezonu da ovisimo sami o sebi i sutra bi nam to trebao biti pozitivan pritisak."

Luca Banchi, trener Virtus Bologne: "Imamo priliku igrati drugu utakmicu u play-inu i to nam daje energiju kako bismo pokazali još jedan jako intenzivan dvoboj. Igramo protiv napadački sjajne Baskonije koja će se pokušati iskupiti za poraz u Beogradu. Borit ćemo se zajedno kako bismo odradili još jednu dobru utakmicu i sebi otvorili vrata sudjelovanju u doigravanju."

Mjesto, vrijeme, suci

Buesa Arena, Vitoria-Gasteiz, 20:30

Suci: Ilija Belošević, Mehdi Difallah, Milan Nedović

Nedostaju

Baskonia: Moneke (ozljeda)

Virtus Bologna: Cacok (ozljeda)

Zadnji susret

Prije samo tjedan dana Baskonia je slavila na gostovanju kod Virtusa rezultatom 91:95

Prognoza

U jednoj utakmici sve je moguće, a s obzirom na priličnu izjednačenost, blagu prednost dajemo Baskoniji kao domaćinu.

FOTO: EPA/ADRIAN RUIZ HIERRO

Euroliga, play-in

  • Rezultati
  • Ljestvica
16.04.2024.
Anadolu Efes64:67Virtus Bologna
Maccabi Tel Aviv113:85Baskonia
1Maccabi Tel Aviv 10+28
2Virtus Bologna 10+3
3Anadolu Efes 01-3
4Baskonia 01-28

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!