Nogomet

Olympiakos donosi malu prednost u Istanbul, Fenerbahče će trebati Livakovića u pravom izdanju

Branimir Korać • četvrtak, 18.04.2024.
Olympiakos donosi malu prednost u Istanbul, Fenerbahče će trebati Livakovića u pravom izdanju
Foto: EPA

U uzvratnom dvoboju četvrtfinala Konferencijske lige Fenerbahče u Istanbulu dočekuje Olympiakos. Prvi susret okončan je pobjedom Grka 3:2…

Vrlo zanimljiv rasplet očekuje se u Istanbulu gdje Fenerbahče u vrućoj atmosferi dočekuje Olympiakos. Očekuje se neizvjestan i zanimljiv dvoboj, Fenerbahče je možda na papiru kvalitetniji i ima veću širinu, ali Olympiakos se jako dobro snalazi u gostima.

Igraj na Fenerbahče - Olympiakos na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Turci zasigurno imaju na pameti prošlo kolo u kojem je Olympiakos upisao vrlo visoku pobjedu u gostima kod Maccabija iz Tel Aviva. Nakon što je poražen u Pireju s 4:1, svi su ga otpisali, ali Olympiakos je u uzvratu bio sjajan i slavljem od čak 6:1 izborio je prolaz u četvrtfinale.

Još jedan plus Olympiakosa su posljednji međusobni susreti, osim ovog prošlotjednog, i prijašnja dva otišla su na stranu Grka. Bilo je to u grupnoj fazi Europske lige 2021. godine kada je Olympiakos slavio u Istanbulu s 3:0 dok je u Pireju uzeo pobjedu 1:0.

Nakon prvog dvoboja u Pireju bilo je dosta kritika prema Dominiku Livakoviću, ali dobar dio krivice ipak je snosila obrana Fenera na čelu s Caglarom Soyuncuom koji je odigrao ispod očekivane razine.

Olympiakos je za manje od sat vremena stigao do visoke prednosti 3:0 zahvaljujući golovima Kostasa Fortounisa, Stevana Jovetića i Chiquinha. Dušan Tadić i Irfan Kahveci vratili su nadu Fenerbahčeu i ti golovi mogli bi biti ključni.

Turci su u Pireju imali više prilika, one su bile bolje i na krilima toga probat će u uzvratu napraviti preokret i izboriti pobjedu potrebnu za prolaz.

Što su rekli

Ismail Kartal, trener Fenerbahčea: "Održali smo sastanke i treninge s igračima na kojima smo sve dogovorili. U prvom susretu poraženi smo s 3:2, ali sada ćemo igrati pred našim navijačima koji će nas nositi u borbi za polufinale. Igramo protiv dobre momčadi, ali i mi smo dobri. Želimo u polufinale i nadamo se da ćemo do njega i doći."

Jose Luis Mendilibar, trener Olympiakosa: "Imamo veliki respekt prema Fenerbahčeu, ali smatram da smo mi favoriti. Igračima ću prije utakmice poručiti da vjeruju u sebe, da ne odustaju od svoje igre i da zadrže samopouzdanje. Nije nam cilj samo proći u sljedeći krug već i učiniti to igrajući dobar nogomet."

Mjesto, vrijeme, sudac

Istanbul, Sukru Saracoglu Stadium, 21:00

Sudac: Tobias Stieler (Njemačka)

Nedostaju

Fenerbahče: Serdar Aziz, Luan Peres, Mert Muldur, Jayden Oosterwolde, Mert Yandas (ozljede)

Olympiakos: Bandiougou Fadiga, Doron Leidner (ozljede), Panagiotis Retsos (kartoni)

Prošli dvoboj

Prvi susret u Pireju okončan je 3:2 za domaćina, a moglo je i lošije završiti za Fener s obzirom da je gubio s 3:0.

Prognoza

Vrlo neizvjesna borba za prolaz, lako je moguće da će susret otići i u produžetke.

FOTO: EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU

Konferencijska liga, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Fiorentina2:0 *Viktoria Plzeň
Lille3:4 **Aston Villa
Fenerbahçe2:3 **Olympiakos
PAOK0:2Club Brugge

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!