Nogomet

Dinamo i Varaždin odrađuju zaostatak iz petog kola, Modri moraju do sva tri boda

Mihaela Bradovski • srijeda, 17.04.2024.
Dinamo i Varaždin odrađuju zaostatak iz petog kola, Modri moraju do sva tri boda
Foto: Dario Grzelj/HINA

Nakon što danas Dinamo i Varaždin odrade svoj susret petog kola SuperSport HNL-a, sve utakmice bit će odigrane i neće više biti zaostataka. Dinamo s ova tri boda može doći na samo dva boda zaostatka za Rijekom…

Zbog europskih obaveza Dinamo i Varaždin tek sada odrađuju svoj dvoboj petog kola SuperSport HNL-a. Bilo je dosta negodovanja oko kašnjenja odrađivanja ovog dvoboja, sve se moglo dodatno zakomplicirati da je Dinamo prošao preko PAOK-a u četvrtfinale Konferencijske lige pa čak i dalje, bilo bi vrlo teško pronaći termin.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

No i to će sada biti odrađeno i dobit ćemo realno stanje na ljestvici. U ovom trenutku Rijeka je na vrhu s pet bodova prednosti i njoj bi najviše odgovaralo da Dinamo danas ne dođe do pobjede. Samo remi puno bi značio Riječanima jer u tom slučaju Dinamu više ništa ne bi značila niti pobjeda na Rujevici, trebao bi još jedan riječki kiks.

No u Maksimiru sve to i predobro znaju, forma momčadi je u porastu, općenito atmosfera oko kluba je jako dobra, ponovno se očekuje dobra posjeta unatoč ne baš najidealnijim vremenskim prilikama s obzirom da se najavljuje i nešto kiše za poslijepodnevne sate.

Pobjedom u ovom susretu i nakon toga slavljem za vikend u gostima kod Gorice, Dinamo bi se dodatno nakrcao samopouzdanjem koje će mu trebati početkom svibnja kada se očekuje taj ključni dvoboj na Rujevici.

Varaždin je na sedmom mjestu na ljestvici, ne može posebno napredovati, ispred njega u dometu je tek Gorica koja ima dva boda više dok je Lokomotiva već na 11 bodova razlike.

Varaždinci završnicu sezone mirno odrađuju, bez previše presinga i već im je u mislima sljedeća sezona kojoj se polako okreću. Dobar nastup na Maksimiru uvijek je poželjan i iako nemaju nekakav imperativ, motiva neće nedostajati.

Što su rekli

Sergej Jakirović, trener Dinama: "Zadovoljni smo s formom, ali neke stvari možemo raditi još bolje. Imamo pet pobjeda u nizu, što je jako važno za nas u ovom trenutku kad se lomi prvenstvo i time možemo biti zadovoljni. Izuzetno važna utakmica za nas, važna tri boda koja, uz sav respekt koji imamo prema Varaždinu, moramo osvojiti. Oni su pokazali da mogu odigrati dobro, da ih nije lagano pobijediti. Posljednja utakmica na Maksimiru bila je vrlo uzbudljiva, pogotovo pred kraj. Svi smo svjesni da su nam ova tri boda nužna da smanjimo prednost Rijeke."

Nikola Šafarić, trener Varaždina: "Dinamo je u naletu i igra jako dobro. Sve utakmice pobjeđuje rutinski, očekuje nas dobra atmosfera i goropadni Dinamo. Mi idemo dati sve od sebe, možda ćemo pružiti šansu igračima koji su manje igrali. Imamo problema s nekim ozljedama, osvježit ćemo momčad i idemo uživati u dobroj atmosferi. Mi želimo pomoći sami sebi. Svaku utakmicu ćemo odigrati što bolje možemo, a kako će se rezultati odvijati to ćemo vidjeti. I Rijeka i Dinamo ovise sami o sebi. Očekujem da će prvenstvo biti zanimljivo do samog kraja, oni još igraju međusobni i bit će zanimljivo pratiti rasplet."

Mjesto, vrijeme, sudac

Zagreb, Maksimir, peto kolo

Sudac: Duje Strukan (Split)

Nedostaju

Dinamo: Pierre-Gabriel, Stojković, Kačavenda, Perić, Moharrami (ozljede)

Varaždin: Postonjski (kartoni)

Prošli dvoboji

Dinamo i Varaždin ove sezone su se susreli dva puta. U Varaždinu je bilo 1:1 zahvaljujući golu Emrelija u 94. minuti, a na Maksimiru je Dinamo slavio s 1:0 golom Petkovića. U 81. minuti Varaždin je imao kazneni udarac, ali Nevistić je nadmudrio Dabru.

Prognoza

Pobjeda Dinama, Modri su favoriti i ovo im je jako bitna utakmica.

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!