Košarka

Lakersi izborili doigravanje i seriju s Nuggetsima, kraj puta za Šarićeve Warriorse

Branimir Korać • srijeda, 17.04.2024.
Lakersi izborili doigravanje i seriju s Nuggetsima, kraj puta za Šarićeve Warriorse
Foto: EPA

Krenuo je play-in, odigrane su prve dvije utakmice i neke stvari su poznate. Los Angeles Lakersi prošli su u doigravanje gdje će igrati protiv Denver Nuggetsa, a Golden State Warriorsi završili su sezonu...

New Orleans Pelicans - Los Angeles Lakers 106:110

Los Angeles Lakersi su uspjeli, odigrali su čvrstu i dobru utakmicu protiv Pelicansa u gostima i pobjedom 110:106 prošli su u doigravanje. Pelicansi imaju još jednu šansu za doigravanje, igrat će u utakmici na sve ili ništa protiv Sacramento Kingsa.

Igraj na NBA play-in na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ono što nije dobro za Pelicanse je da je ponovno ozljedu zaradio Zion Williamson koji je dominirao i igrao sjajno, ali i propustio posljednje tri minute. Njegov status za dvoboj protiv Kingsa još uvijek nije jasan.

U zanimljivom dvoboju Lakersi su se uspjeli odvojiti krajem prvog poluvremena, imali su u posljednjoj dionici i dvoznamenkastu prednost, ali četiri minute prije kraja Williamson je poravnao na 93:93.

Ključnu tricu na 50 sekundi prije kraja ubacio je D'Angelo Russell za 104:100 nakon čega Pelicansi više nisu imali niti jedan posjed za potpuni povratak u utakmicu.

Kod Lakersa su se istaknuli LeBron James s 23 poena, devet skokova i devet asistencija, Russell je dodao 21 poen i šest asistencija, a Anthony Davis 20 poena i 15 skokova. Kod Pelicansa Williamson je završio s 40 poena i 11 skokova, a Trey Murphy ubacio je 12 poena.

Sacramento Kings - Golden State Warriors 118:94

Sacramento Kingsi uvjerljivo su svladali Golden State Warriorse i slavili su sa 118:94. Ovom pobjedom Kingsi su prošli u finale play-ina gdje će igrati protiv Pelicansa, a sezona Warriorsa je završena.

Na tužan način završena je za Darija Šarića koji jedini nije ulazio u igru i samo je potvrđen njegov loš status te vjerojatni odlazak iz Warriorsa.

Golden State se mučio, posebno Klay Thompson koji je šutirao 0/10 iz igre te završio utakmicu bez ijednog poena.

Kingsi su imali dobru sezonu i zaslužili su borbu za play-off. Predvodili su ih Keegan Murray s 32 poena i devet skokova (8/13 trica) te De'Aaron Fox s 24 poena i šest asistencija.

Kod Warriorsa Stephen Curry ubacio je 22 poena, a po 16 su dodali Jonathan Kuminga (sedam skokova) i Moses Moody.

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!