Ostali sportovi

Ragbijaši Mladosti iznenadili Sinj i osvojili titulu prvaka Hrvatske

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 14.04.2024.
Ragbijaši Mladosti iznenadili Sinj i osvojili titulu prvaka Hrvatske

Kako je dobro vidjeti te opet, zapjevali su ragbijaši Mladosti na terenu nakon što su ih suparnici i domaći navijači u Sinju pljeskom pozdravili kao nove prvake Hrvatske! Mladostaši su iznenadili branitelje naslova i pobijedili ih pred tisuću gledatelja na njhovom terenu 30:19 (14:14).

Već u trećoj minuti mladi Leon Crnobrnja, koji je tek navršio 17 godina, presjekao je jedno dodavanje igrača/trenera Sinja Lerotića, pobjegao i zabio za 5:0, a Jurišić je pretvorio za 7:0. U osmoj su minuti na 7:7 izjednačili Kovačić polaganjem i Pavlović pretvaranjem, a u 19. je Kovačić postigao još jedno polaganje iskoristivši sjajan prodor Brčić-Šuška, a Pavlović je ponovno pretvorio za 14:7. No, u 26. minuti igrač/trener Mladosti Nik Jurišić zabio je zgoditak i pretvorio za novo izjednačenje na 14:14.

U drugom je dijelu Jurišić pogodio dva kaznena udarca, u 47. i 60. minuti, za vodstvo mladostaša 20:14, a u 68. je ponovno Crnobrnja probio obranu Sinjana, a Jurišić je pretvorio za visoko vodstvo gostiju 27:14.

Brčić je zgoditkom u 75. smanjio na 27:19, a u posljednjoj, 80. minuti Jurišić je pogodio još jedan kazneni udarac za konačnih 30:19.

"Prevaga? Napokon smo se skupili, bili smo svi na broju, dečki su uspjeli uskladiti poslovne, fakultetske, obiteljske obveze i dali smo sve od sebe. Nije lako baviti se amaterskim sportom, pogotovo u Zagrebu, gdje gubite dosta vremena na vožnju s posla ili fakulteta ili iz škole na treninge. Evo, mene nije bilo na treninzima četiri dana uoči finala, a trener i igrač sam! Bio sam na poslovnom putu i program treninga složio momcima, da odrade sve bez mene", rekao je Nik Jurišić.

Mladosti je to drugi naslov prvaka Hrvatske. Prvi su osvojili 2019.

"Igrao sam valjda deset finala i često nam se događalo isto što se sad dogodilo Sinju: bili su prvi nakon prvog kruga, imali prednost domaćeg terena i onda pokleknuli u finalu. Stasali smo, rekao sam momcima da ćemo biti prvaci ako se uspijemo skupiti na proljeće."

Veteran Jurišić (36) posebno je pohvalio mlade igrače.

"Ubacio sam ih 'u vatru' i odlično su odigrali i Ukrajinac Basiuk i pogotovo Crnobrnja, koji je postigao dva zgoditka, a nedavno je napunio 17 godina. Prije utakmice dečkima sam rekao da sam deset puta prošao finala i kad si najsigurniji da ćeš pobijediti, dobiješ 'po bradi', najgore je unaprijed upisati pobjedu. Strateški smo dobro odigrali, nismo komplicirali, igrali smo jednostavno, radili neke neprisiljene pogreške, imali problema u autu, ali kad smo zabili drugi zgoditak, znao sam da se lomi utakmica. Premija za naslov? Pivo na benzinskoj, pjesma u busu, veterani će nas dočekati u klubu da malo proslavimo i onda pripreme za finale Kupa", zaključio je Jurišić.

Iskusni mladostaš Marko Buljac naglasio je:

"Sinj je cijele sezone bio ljestvicu iznad svih, ali danas smo bili bolji i zasluženo smo pobijedili."

A jedan od najiskusnijih igrača Sinja Marko Grčić ovako je opisao poraz:

"Dominirali smo na početku, ali u ključnim trenucima radili smo početničke greške i momčad poput Mladosti to iskoristi. Jako smo loše odigrali."

Isti će se suparnici iduće subote sučeliti u finalu Kupa u Zagrebu.

Foto: Berislav Rožman/HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!