Nogomet

Zekić: 'To što igramo na praznom Poljudu ne mijenja naš plan, a volio bih da se Domagoj Vida vrati u Osijek'

Mario Borko • petak, 12.04.2024.
Zekić: 'To što igramo na praznom Poljudu ne mijenja naš plan, a volio bih da se Domagoj Vida vrati u Osijek'
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Trener Osijeka najavio je susret protiv Hajduka pred praznim Poljudom, a nije propustio prokomentirati ni mogući povratak Luke Modrića u Dinamo...

Nedjeljni susret Hajduka i Osijeka mogao bi se nazvati susretom dviju momčadi SuperSport HNL-a koje su u ovoj sezoni najviše podbacile. Osijek je toga već odavno svjestan i u Split putuju u pozitivnom tonu nakon dvije pobjede za redom. S druge strane svi snovi Hajduka urušili u manje od deset dana pa prazni Poljud u nedjelju možda i najbolje oslikava stanje u kakvom se klub trenutno nalazi. Zoran Zekić neće se dati zavarati lošijom formom protivnika nego će se fokusirati na što bolju pripremu svoje momčadi.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nažalost igramo pred praznim Poljudom. To ne mijenja ništa u našem planu i željama. Trenutak u kojem dolazi utakmica čudan je i njima i nama. Imaju novog trenera i pitanje je hoće li on napraviti kakve promjene. Moramo se fokusirati na sebe. Već smo dugo zajedno i do sad smo imali puno taktičkih prilagodbi. Imamo još dva treninga. Bez obzira na to što igramo pred praznim Poljudom imamo veliki motiv."

Osijek je u prošlom kolu s 2:3 pobijedio Rudeš. Čovjek odluke bio je, od dolaska često osporavani, Kristijan Lovrić koji je s dva gola, u tri minute nakon ulaska, donio Osijeku pobjedu i četvrtu poziciju.

"Ja sam uvjeren da smo ove sezone dobili puno spoznaja. Napravili smo puno promjena i dali priliku mladim igračima. U današnjem nogometu gdje postoji pet zamjena jako je bitno kakav će impuls dati igrači s klupe. U zadnjoj utakmici igrači koji su ušli su dali odličan impuls i preokrenuli utakmicu. Nama najviše fali kontinuitet i ako ga napokon dobijemo bit će nam puno lakše. Ja sam siguran da su dvije pobjede u gostima podigle ekipu. Ne smijemo biti euforični jer kod nas je sve uvijek toplo-hladno. Osijek bi trebao u kontinuitetu biti dobar kako bismo imali rezultate kakve svi očekujemo. Ove sezone u tome nismo uspjeli, ali imamo još nešto vremena do kraja."

Hajduk se porazima od Dinama i Rijeke oprostio od borbe za naslov prvaka, a najveći rival uspio ih je izbaciti i iz SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Zekića je nasmijalo pitanje o tome koji bi igrač Bijelih mogao igrati za Osijek:

"Žao mi je što je Hajduk ispao iz utrke za naslov. Da nije tako ne bi došlo do nereda, stadion bi bio pun i utakmica bi se dočekivala u puno drugačijem raspoloženju. Vjerojatno ima igrača iz Hajduka koji bi mogli igrati u Osijek i obrnuto, ali pitanje tko bi se od njih mogao prilagoditi mentalitetu i drugačijem razmišljanju."

Bijelo-plavi imaju velikih problema u branjenju prekida. Rudeš je tako zabio dva gola, a prekid je bio koban i kod ispadanju u kupu od Lokomotive.

"Uporno primamo golove iz prekida. Čak i kad protivnik ne želi mi mu to omogućimo. O tome dosta razgovaramo, ali to je stvar karaktera, postavljanja i komunikacije. Na nekim situacijama vidljivo je iz aviona da se moraju bolje odraditi. Prije drugog gola protiv Rudeša, četiri naša igrača nisu čuvala nikog. Ne znam imali o tome smisla pričati jer se u momčad uvukao strah. Radimo na tome i nadam se da ćemo otkloniti te probleme. Iz igre jako malo dozvoljavamo protivniku, ali neke utakmice smo gubili iz prekida."

Ispada da je ova utakmica, iako se donedavno nije tako činilo, važnija za Osijek nego za Hajduk. Bijeli još uvijek nisu matematički ispali iz borbe za titulu, ali realne šanse su male. Osijek s druge strane s Lokomotivom vodi veliku bitku za četvrto mjesto, a ranjeni Hajduk na praznom Poljudu idealna je prilika da se upišu važni bodovi.

"Ova utakmica je rezultatski važnija nama, Hajduk je bitna da se izvuče iz svojih problema. Ne trebamo pričati o motivu i želji nego moramo pokazati pravi angažman, biti hrabri, okomiti i omogućiti Ramonu da ne bude usamljen u završnici nego da tamo dolazimo sa što više igrača. Neću puno pričati, moramo to pokazati na terenu. U mom prvom znali smo imati osigurati Europu deset kola prije kraja, bilo je tako i nakon mog odlaska, a ove godine je nažalost takva situacija da se borimo za svaki bod. Ne trebamo se toga bojati nego iskoristit to kako bismo u budućnosti dodatno napredovali."

Povratak Luke Modrića u Dinamo postala je misija koja je sada poznata u cijelom svijetu, a trener Osijeka nije je propustio prokomentirati:

"Volio bih da liga u budućnosti bude sve jača i da se Luka Modrić vrati u HNL. To je velika stvar za ligu i svima diže renome. Bilo bi lijepo da se Domagoj Vida vrati u Osijek, ali još uvijek je u predobroj formi i zarađuje predobar novac da bi nam se vratio."

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!