Nogomet

Hrvatske nogometašice zadovoljne skupinom, okupile se uoči susreta s Walesom i Ukrajinom

Branimir Korać, hns.family • ponedjeljak, 01.04.2024.
Hrvatske nogometašice zadovoljne skupinom, okupile se uoči susreta s Walesom i Ukrajinom
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Hrvatska ženska A reprezentacija okupila se uoči novog ciklusa kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. ..

Izabranicama Nenada Gračana slijede dvije utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. U Walesu gostuju 5. travnja, dok 9. travnja u 16:00 igraju domaću utakmicu protiv Ukrajine u Zaprešiću na stadionu Ivan Laljak Ivić. Već danas odrađen je i prvi trening.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ozračje u reprezentaciji uvijek je pozitivno. Cure su vesele i sretne da su ovdje. U ove dvije utakmice očekujemo pobjede. Zatvorili smo Ligu nacija i krenuli s kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Spremit ćemo se što bolje za ove dvije utakmice koje slijede. Naša očekivanja su uvijek pobjede", rekla je reprezentativka Ana Jelenčić.

"Otkako se cijeli format promijenio, jako smo uzbuđene i s nestrpljenjem čekamo ove utakmice jer format više ide na ruku reprezentacijama iz našeg ranga. Naša očekivanja su, naravno, da idemo utakmicu po utakmicu. Prvo ćemo gledati Wales pa ćemo vidjeti dalje. Ne sumnjam da će stožer u najboljem mogućem smislu pripremiti utakmicu protiv Walesa. Očekujemo pobjedu i idemo po pozitivan rezultat", rekla je kapetanica reprezentacije Doris Bačić.

U skupini s Hrvatskom su Ukrajina, Wales i Kosovo. Prve tri reprezentacije će se plasirati u play-off.

"Mogu reći da sam ovom grupom zadovoljna. Po meni je Wales favorit grupe, ali samo na papiru. Mi nećemo odustati i možemo se nadati da ćemo biti među prve dvije reprezentacije kako bismo ostvarili play-off", rekla je Ana Jelenčić.

"Svi smo jako zadovoljni što se tiče skupine, ali s dosta poštovanja pristupamo prema sve tri reprezentacije. Protiv Ukrajine i imamo iskustva jer smo prije nekoliko godina igrali kvalifikacije i znamo koliko je kvalitetna ekipa. Znamo da imaju borbeni mentalitet istočnjačkih država. Kosovo je mala nepoznanica jer nismo nikad igrali protiv njih, ali idemo utakmicu po utakmicu. Wales nam je poznat jer je dugo na najvećoj sceni, ali na kraju smo zadovoljni grupom. Može se i nama je cilj ući u play-off", dodala je Doris koja je zadobila ozljedu u prvoj utakmici play-offa protiv Norveške.

"U trenažnom procesu sam i počela sam tek nedavno trenirati. Nadam se da ću biti spremna, ali o svemu će odlučiti medicinsko osoblje. Uvijek sam na raspolaganju reprezentaciji i nadam se da ću biti spremna za obje utakmice", zaključila je Bačić.

Nakon Walesa, ženska A reprezentacija igrat će pred domaćom publikom, 9. travnja u 16:00 sati, stoga Jelenčić poziva navijače da dođu u što većem broju.

"Ovim putem htjela bih pozvati sve ljubitelje nogometa, ne samo muškog, već i ženskog, da podrže reprezentaciju Hrvatske i da nam budu oslonac i definitivno neće požaliti jer imamo što pokazati", poručila je Jelenčić, piše stranica Hrvatskog nogometnog saveza.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!