Nogomet

Vidović: 'Ova momčad je do prije dva mjeseca igrala fantastičan nogomet, vratit će se na taj put'

Mario Borko • petak, 29.03.2024.
Vidović: 'Ova momčad je do prije dva mjeseca igrala fantastičan nogomet, vratit će se na taj put'
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Rajko Vidović najavio je utakmicu protiv Varaždina u kojoj će prvi puta voditi Goricu i ostvariti svoje trenerski debi u najvišem rangu hrvatskog nogometa...

U reprezentativnoj stanci Gorica je dobila novog trenera Rajka Vidovića, koji je to vrijeme maksimalno iskoristio za rad s momčadi, a njegov rukopis vidjet će se u subotu na gostovanju kod Varaždina. Turopoljci su nakon odlaska Dinka Jeličića, koji je u posljednjih 12 utakmica na klupi osvojio samo četiri boda, na gostovanju u Puli pod vodstvom Mensura Mujdže stigli do boda i to im daje razlog za optimizam uoči početka s novim trenerom.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Prvi dojmovi su jako dobri, odradili smo dva tjedna treninga i malo se bolje upoznali. Vidi se da igračima fali sigurnosti i da se izgubilo samopouzdanja, što nije ni čudno kada se pogleda rezultatski niz. Ja se nadam da ćemo već protiv Varaždina potvrditi bod osvojen protiv Istre 1961 i tako se vratiti na pravi put", započeo je konferenciju za medije trener Gorice.

Vidoviću je ovo prvi angažman u SuperSport HNL-u, do sad je uglavnom vodio zagrebačke niželigaše, a najistaknutije angažmane imao je u Sesvetama i Kustošiji. Za bivšeg igrača Rijeke bit će ovo veliki trenerski izazov, a neslužbeni debi na klupi odradio je u prijateljskoj utakmici protiv Maribora. Slovenci su u toj utakmici slavili s 2:1.

"Dosta dobro poznajem igrače Gorice od prije. Utakmica u Mariboru mi je dala potvrdu. U stanci smo radili jako i igrači su sve odradili vrhunski. Protiv slovenske momčadi svi su dobili priliku i vidjeli smo tko nam što može donijeti. Dobio sam potvrdu svega onog što sam otprije znao i zadovoljan sam kako smo odradili tu utakmicu. Uvjeren sam da ćemo sve dobro što smo radili na treningu prenijeti na teren protiv Varaždina."

Gorica je u proljetnom dijelu prvenstva imala probleme s ozljedama nekih glavnih igrača, ali oni se polako vračaju u kadar. Bod u Puli protiv Istre u prošlom kolu, koja je od dolaska Paola Tramezzanija u odličnoj formi, sugerira da Turopoljci do kraja prvenstva mogu uhvatiti formu kakvu su imali u jesenskom dijelu.

"Mi svaku utakmicu kao sportaši želimo pobijediti. Odlazimo u goste jako kvalitetnoj ekipi koja je u dobrom ritmu. To pokazuje pobjeda u Osijeku i remi protiv Istre 1961 na domaćem terenu. Igraju kod kuće, ali ja vjerujem u svoju momčad. U Puli smo pokazali da smo kvalitetni, da se samopouzdanje vraća i utakmica u Mariboru je pokazala u kojem smjeru moramo ići. Siguran sam da ćemo u Varaždinu odigrati kvalitetnu utakmicu. Majstorović će biti spreman za Varaždin. Ndockyt i Vujnović neće nastupiti, ali vratit će se u kadar za iduću utakmicu "

Velikogoričani su prošle sezone na čudesan način izborili ostanak u ligi, a u ovoj su u prvom dijelu na domaćem terenu pobijedili Dinamo, Hajduk i Osijek. Ipak desio se drastični pad u igri i od studenog su uspjeli nadjačati tek Slaven Belupo.

"Ova momčad je do prije dva mjeseca igrala fantastičan, napadački nogomet. Pobjeđivale su se velike ekipe, dečki nisu zaboravili igrati i na temelju onog što sam ja do sad vidio i prema načinu na koji dečki pristupaju svakom treningu vjerujem da ćemo se brzo vratiti na pravi put."

Vidovićev trenerski rad je široj javnosti nepoznat. U Gorici će imati priliku pokazati svoje kvalitete kao što su prije njega to uspjeli Sergej Jakirović, Valdas Dambrauskas i Željko Sopić. Oni su nakon odlično odrađenog posla u Velikoj Gorici dobili priliku voditi najveće hrvatske klubove.

"Teško je očekivati odmah neke velike promjene. Ja volim visoki pritisak, ne volim dozvoljavati protivniku da igra. Volim da smo blizu šesnaesterca i da zabijemo gol više. Nije lako napraviti puno promjena u deset dana, a s obzirom na situaciju u kojoj sam zatekao ekipu glavni mi je cilj vratit vjeru igračima. Moramo se stabilizirati, biti čvrsti, kompaktni i ne dozvoljavati lake golove, a onda ćemo se nadograđivati kako bismo došli do onoga što ja u konačnici želim."

Nogometom bogatu subotu otvorit će Varaždin i Gorica od 14 sati i 50 minuta. U oba ovosezonska dvoboja bolji su bili Varaždinci, koji su na svom terenu protiv Turopoljaca u seriji od četiri uzastopne pobjede.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!