Nogomet

Roy Ferenčina nakon poraza od Lokomotive: 'Nezadovoljan sam, moramo biti puno bolji'

Filip Mihoković • subota, 02.03.2024.
Roy Ferenčina nakon poraza od Lokomotive: 'Nezadovoljan sam, moramo biti puno bolji'
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Slaven Belupo nije uspio doći do bodova protiv Lokomotive iako se uspio vratiti iz dva gola zaostatka. Ipak je upisao poraz, a Roy Ferenčina izrazio je nezadovoljstvo predstavom vlastite momčadi...

U 25. kolu SuperSport HNL-a Slaven Belupo ugostio je Lokomotivu te upisao poraz od 3:2 nakon loše partije u prvome dijelu susreta. Koprivničanci su na odmor otišli sa zaostatkom od dva pogotka, a uspjeli su doći do izjednačenja u drugome dijelu, samo da bi na kraju ipak ispustili sva tri boda, nakon što je Duje Čop realizirao jedanaesterac za pobjedu Lokomotive. Trener Slaven Belupa, Roy Ferenčina, bio je izrazito nezadovoljan predstavom vlastite momčadi, ističući greške pri sva tri primljena pogotka:

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Mislim da je utakmicu odlučio naš jako loš ulazak i jako loše prvo poluvrijeme gdje smo bili spori, tromi i bezidejni. Nismo bili opasni po protivnički gol i primili smo dva gola na našim greškama pa sam morao raditi zamjene u 30. minuti i još jednu u poluvremenu. Mislim da su nam te zamjene donijele bolju igru u drugome dijelu gdje smo dominirali, zabili dva pogotka i čak kod 2:2 imali šansu za preokret, ali nismo zabili. Dvije minute kasnije smo primili gol iz jedanaesterca nakon prekršaja našeg igrača, što je po meni bilo nepotrebno. Utakmica je završila 3:2 za Lokomotivu, čestitam im, zasluženo su pobijedili."

Ferenčinina momčad upala je u krizu rezultata, osvojivši samo bod u posljednje četiri ligaške utakmice, no trener Belupa ne smatra to ozbiljnom krizom, osvrćući se na kvalitetu najvišeg ranga hrvatskog nogometa te renome kluba:

"Teško je sad reći, nekad imaš rezultate, a nekad ne. To nije sad velika kriza, u četiri utakmice smo uzeli bod, a mi nismo momčad "velike četvorke" da računamo na pobjede. U našoj ligi je jako teško bilo koga pobijediti, ali što je, tu je. Idemo dalje, i mi ćemo pobijediti negdje gdje nećemo očekivati. Nisam zadovoljan igrom mojih igrača, ima ih dosta koji su zakazali danas. Ovakvo prvo poluvrijeme ne smije se ponoviti, nula od igre. Skroz sam nezadovoljan i moramo biti puno bolji."

Čini se da je u prvome dijelu susreta Ferenčininim igračima nedostajalo motivacije, a trener koprivničkog kluba veći problem vidi u obrani, koja je bolna točka Belupu cijele sezone:

"Ne bih rekao da su se igrači opustili. Nemaju veliku konkurenciju pa je možda to razlog ovakve predstave. Od nekih igrača sam očekivao više i trebali su više pružiti, neki su potpuno zakazali. Općenito imamo velikih problema s obranom u cijeloj sezoni. Nakon Rudeša smo primili najviše golova, što je veliki problem obrane, a to se i danas pokazalo."

Belupo je protiv Lokomotive bio bez najboljeg veznjaka, Ivana Lepinjice, koji je susret propustio zbog akumuliranih žutih kartona, a isti slučaj imat će s najboljim igračem Benedikom Miočem u sljedećoj utakmici protiv Dinama. Ferenčina smatra da su takva odsustva sastavni dio nogometa da te se momčad mora prilagoditi u skladu s time:

"Lepinjica nam je glavni vezni igrač, osobito u kreaciji igre i defenzivnim zadacima. Nedostajao nam je, ali moramo igrati bez igrača koji prikupe tri žuta kartona, u sljedećoj utakmici smo zbog toga bez Mioča. Morat ćemo naći zamjenu za igrača koji nam je donio najviše golova, ali to je nogomet i idemo iz utakmice u utakmicu."

Na rasporedu pred Belupom u lošem nizu su sada utakmice s Dinamom i Rijekom, a Ferenčina ne strahuje od tih utakmica, zaključivši da bi te susrete svakako morali odigrati kad-tad:

"Vidjet ćemo što će biti protiv Dinama i Rijeke, a onda ćemo dočekati pauzu da se malo presložimo i osvježimo. Prvo idemo u Zagreb odigrati što bolju utakmicu pa što bude, bude. Ne bojim se takvog rasporeda jer kad tad moraš igrati protiv Dinama i Rijeke, samo se nama dogodilo da te utakmice budu zaredom."

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!