Nogomet

Genk i Anderlecht ponavljaju svoj dvoboj u potpunosti nakon VAR pogreške

Mihaela Bradovski • subota, 27.01.2024.
Genk i Anderlecht ponavljaju svoj dvoboj u potpunosti nakon VAR pogreške
Foto: EPA

Iz belgijskog nogometa stiže vijest kako će se važan dvoboj između Genka i Anderlechta morati odigrati ponovno. Razlog je VAR pogreška koja je izravno utjecala na tijek utakmice...

Prije nešto više od mjesec dana, 23. prosinca, Genk je u sklopu belgijskog prvenstva ugostio Anderlecht i upisao je poraz 2:1. No, nakon susreta iz Genka su se žalili, tražili su ponavljanje utakmice i na drugoj razini presuđeno je u njihovu korist.

Igraj na utakmice belgijskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sporna situacija dogodila se u 23. minuti kada je Genk oštećen i to unatoč VAR pregledu gdje se dogodio ozbiljan propust.

Naime u toj minuti Genk je imao kazneni udarac koji je izveo Bryan Heynan, Kasper Schmeichel je obranio taj pokušaj, ali pritrčao je Yira Sor, zabio je gol, no nakon VAR intervencije pogodak je poništen.

Sor je pogriješio nedvojbeno jer je prije vremena ušao u kazneni prostor te pogodak nije mogao biti priznat. Međutim osim njega u kazneni prostor prije vremena utrčala su i dvojica igrača Anderlechta što znači da je sudac morao ponoviti kazneni udarac, a igrače upozoriti. No on je pogriješio i umjesto ponavljanja kaznenog udarca, dosudio je slobodni udarac za Anderlecht.

Genk se žalio te je donesena odluka kako bi se meč trebao ponoviti i to odigrati ispočetka. Iz kluba su poručili kako se nadaju da će čim prije biti određen novi datum.

FOTO: EPA/OLIVIER MATTHYS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!