Konferencijska liga, skupina C, 4. kolo, 09.11.2023, 18:45 h, Plzen
Suci: Tasos Sidiropoulos (Grčka)
Viktoria Plzeň
Viktoria Plzeň
Tomaš Chory 35' (11m)
1:0(1:0) Dinamo
Dinamo

Dinamo poražen i u Češkoj, novo skromno izdanje u vrlo važnoj utakmici

Branimir Korać • četvrtak, 09.11.2023.
Dinamo poražen i u Češkoj, novo skromno izdanje u vrlo važnoj utakmici
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Dinamo je u Plzenu morao ići na pobjedu, međutim vraća se iz Češke poražen. Viktoria je slavila s 1:0 i to vrlo slično kao na Maksimiru, pogotkom Choryja iz naivno skrivljenog kaznenog udarca...

Viktoria Plzeň
Viktoria Plzeň
Dinamo
38
Jindrich Stanek
40
Sampson Dweh
3
Robin Hranač
21
Vaclav Jemelka
10
Jan Kopic
12
Ibrahim Traore
(do 90')
23
Lukaš Kalvach
22
Cadu
31
Pavel Šulc
(do 74')
33
Erik Jirka
(do 90')
15
Tomaš Chory
(do 74')
Pričuvni igrači
20
Pavel Bucha
74'
9
Jan Kliment
74'
2
Lukaš Hejda
90'
7
Jan Sykora
90'
 
Trener
Miroslav Koubek
31
(do 46')
77
(do 66')
30
(do 88')
11
(do 46')
Pričuvni igrači
Trener
Sergej Jakirović

Dinamo je na dnu skupine koja je proglašena laganom i za koju se računalo da će modri projuriti kroz nju bez problema. Međutim dva poraza od Viktorije na vrlo sličan način, blamaža protiv Ballkanija i Dinamo sada ima jasnu situaciju uoči zadnja dva kola. Ako misli proći dalje, mora upisati dvije pobjede protiv Astane u gostima i Ballkanija kod kuće.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Riječ je o momčadima koje ne bi smjele biti u Dinamovom rangu, ali tko može garantirati da ovakav Dinamo može ikoga sto posto dobiti.

Sve ono što se govorilo kako Dinamo mora ući u utakmicu i kako ne smije igrati niti slučajno, Dinamo je ušao u utakmicu posve naopako. U prvom poluvremenu izgledao je jako loše, bez krvi, bez ideje, nervozno i nepovezano.

U šestoj minuti Ristovski je dobro pucao izvana i to je u bioti bilo sve što je Dinamo napravio u tom razdoblju. Kasnije su opasnosti uglavnom bile pred golom Dinama.

U 35. minuti Viktoria je stigla do vodstva. Mišić je igrao rukom u 16 metara i domaćin je dobio kazneni udarac. Kao i u Maksimiru, precizan je bio Tomas Chory i pokazat će se donio pobjedu svojoj momčadi.

Do kraja prvog dijela visio je drugi gol u zraku, spašavao je Zagorac nakon pokušaja Kalvacha, zatim je Hranač s dva metra pokušao prsima ugurati loptu u mrežu.

U drugom dijelu Dinamo je izgledao bolje, Viktoria se povukla, ali lopta nije htjela u gol. Bilo je i kontroverze, ali Dinamo i bez sudačkih odluka mora riješiti ovakve utakmice.

Jednu takvu situaciju imao je u 57. minuti kada je Špikić iz odlične situacije pucao pokraj gola.

Deset minuta kasnije dosuđen je kazneni udarac. Pred golom je pao Baturina, sudac je ipak pregledom VAR snimke odlučio kako nema kaznenog udarca. Čak se nije niti gledao prekršaj na Baturini nego neka sasvim deseta ruka.

Pritiskao je Dinamo i tražio pogodak, ali teško je probijao Viktorijin zid. U 93. minuti Kulenović je dobro pucao, ali Stanek je odbio u korner.

Nakon kornera lopta je došla vani do Baturine koji nabacuje na drugu stranu za Ristovskog, on vraća u sredinu gdje Kulenović zabija glavom, ali ponovno se uključio VAR i dosudio milimetarsko zaleđe ramena Ristovskog.

Do kraja susreta Dinamo nije uspio zaprijetiti, ostalo je 1:0 za Viktoriju.

Postoje te kontroverzne odluke sudaca o kojima bi se dalo razgovarati, ali Dinamo općenito nije izgledao dobro i mora se fokusirati na svoju igru koja nije bila dobra.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Konferencijska liga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Astana0:0Ballkani
Viktoria Plzeň1:0Dinamo
1Viktoria Plzeň 69:1+818
2Dinamo 610:5+59
3Ballkani 63:7-44
4Astana 64:13-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!