Vodeni sportovi

Vaterpolisti Mladosti se pobjedom u Splitu kod Mornara približili polufinalu doigravanja

Branimir Korać • petak, 17.03.2023.
Vaterpolisti Mladosti se pobjedom u Splitu kod Mornara približili polufinalu doigravanja
Foto: FaH

Nakon što su vaterpolisti Juga već odradili svoj dio posla i eliminirali Medveščak u četvrtfinalu doigravanja Prvenstva Hrvatske, u svoju seriju krenuli su i Mornar i Mladost...

Zagrepčani su u ovu seriju ušli kao favoriti i vrlo brzo su počeli pokazivati da to nije samo na papiru tako. Bili su bolji protivnik u prvom susretu i u konačnici su slavili s 14:9 iako je Dario Rakovac, jedan od ključnih igrača, imao šut 0/5.

Igraj na POŠK - Jadran na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nije se osjetilo, Mladost je pronašla golove među drugim igračima i odradila je veliki posao već u Splitu. U svom bazenu tražit će potvrdu prolaza u polufinale.

Domaćin je dosta nervozno ušao u utakmicu i relativno brzo našao se u minusu 3:0. Već tu su gosti preuzeli kontrolu nad susretom da bi Mornar uspio smanjiti zaostatak vezanim golovima Duje Buzdovačića.

No Mladost je imala spreman odgovor. Dva gola Mijića i jedan Vrbnjaka, bilo je dovoljno za bijeg na 6:2 u vrlo kratko vrijeme.

Mornar se niti tu nije predao i serijom 4:1 smanjio je na 7:6. U hvatanju zaostatka potrošeno je puno energije, Mladost je nakon toga napravila seriju 6:0 i zaključila dvoboj.

Do pobjede su je predvodili David Mijić i Branimir Herceg s po četiri gola, a kod domaćina Ferdinand Josip Bušelić postigao je tri gola.

PH, doigravanje, četvrtfinale:
Mornar - Mladost 9:14

FOTO: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

1. HVL, doigravanje

četvrtfinale

Medveščak9:23Jug AO
Jug AO18:11Medveščak
Mornar BS9:14Mladost
POŠK5:13Jadran Split
Solaris8:10Primorje EB
-:-

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!