SuperSport Hrvatski kup, 2. kolo, 09.11.2022, 15:30 h, Gradski stadion Varaždin
Suci: Igor Pajač, Vedran Đurak, Jerko Crnčić
Varaždin
Varaždin
Fran Brodić 90'+2'
1:2(0:1) Osijek
Mijo Caktaš 9'
Laszlo Kleinheisler 54'
Osijek

Četiri crvena kartona, devet žutih: Osijek preživio Varaždin i prošao u Kupu

Mihaela Bradovski • srijeda, 09.11.2022.
Četiri crvena kartona, devet žutih: Osijek preživio Varaždin i prošao u Kupu
Foto: FaH

Osijek je izborio prolaz u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog kupa pobjedom protiv Varaždina u gostima 2:1. U susretu koji se u drugom poluvremenu pošteno zagužvao Osječani su ipak izborili prolaz...

U konačnici zaslužen prolaz Osijeka u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog kupa, u Varaždinu su Osječani slavili s 2:1 nakon velike borbe i u završnici niza kartona nakon što se zagužvalo između gotovo svih igrača obje momčadi na travnjaku.

Osijek je imao sjajan ulazak u utakmicu, rano je poveo i nakon toga bilo je lakše igrati.. Već u devetoj minuti Beljo je dao loptu za Barrija na nekih 20 metara, on je odlično uočio dolazak Bartoleca po desnoj strani, Bartolec centrira na glavu Caktaša koji bez problema zabija za vodstvo.

Do kraja prvog dijela čak i nije bilo posebnih prilika, ostalo je 1:0, Osijek je naplatio taj odličan ulazak u utakmicu.

I u drugo poluvrijeme bolje su ušli Osječani koji su odmah zaprijetili preko Miereza i Belje, ali lopta nije htjela u gol. Zato je u 54. minuti kada je Mierez krasnom loptom pronašao Kleinheislera koji lakoćom prolazi čuvara i podiže na 2:0.

Sredinom drugog poluvremena Osječani su ostali s igračem manje. Čeberko je napravio prekršaj na sredini terena i Pajač je odmah izvukao crveni karton i poslao Čeberka van igre.

Varaždin je nakon toga bio hrabriji, tražio je pogodak i do njega došao u 92. minuti. Posavec je sjajnim driblingom ušao u 16 metara, pobjegla mu je lopta i došla do Elezija koji puca u blok, lopta se odbija do Brodića, a on iz voleja šalje loptu pod gredu.

Odmah nakon toga, poslije jednog prekršaja na sredini terena došlo je do prave tučnjave između igrača obje momčadi, a epilog svega su izravni crveni karton za Mancea te drugi žuti za Zeleniku i Pellumbija.

Do kraja susreta Varaždin je pokušavao nešto na silu, ali Osječani su se obranili i ostalo je 2:1.

FOTO: HINA/ Marko JURINEC

SuperSport Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!