Liga nacija 2022., Liga A, skupina 1, 4. kolo, 13.06.2022, 20:45 h, Stade de France, Pariz
Suci: Orel Grinfeeld, Roy Hassan, Idan Yarkoni, Gal Leibovitz
Francuska
Francuska
0:1(0:1) Hrvatska
Luka Modrić 5' (11m)
Hrvatska

Modrić zabio, Hrvatska izdržala u Parizu i napokon svladala Francuze!

Matej Kačan • ponedjeljak, 13.06.2022.
Modrić zabio, Hrvatska izdržala u Parizu i napokon svladala Francuze!
Foto: EPA

Napokon je Hrvatska upisala pobjedu nad Francuskom. U četvrtom kolu Lige nacija Luka Modrić je zabio iz penala, Hrvatska je izdržala i upisala drugu pobjedu u lipnju...

Francuska
Francuska
Hrvatska
16
Mike Maignan
3
Presnel Kimpembe
5
Jules Kounde
(do 46')
10
Kylian Mbappe
14
Adrien Rabiot
18
Lucas Digne
19
Karim Benzema
4
Ibrahima Konate
6
Matteo Guendouzi
(do 80')
12
Christopher Nkunku
(do 73')
13
Boubacar Kamara
(do 46')
Pričuvni igrači
2
Benjamin Pavard
46'
8
Aurelien Tchouameni
46'
11
Kingsley Coman
73'
7
Antoine Griezmann
80'
Trener
Didier Deschamps
7
(do 73')
8
(do 90'+1')
15
(do 65')
17
(do 73')
Pričuvni igrači
14
90'+1'
Trener
Zlatko Dalić

Po prvi put u deset pokušaja Hrvatska je svladala Francusku i po prvi put nije primila pogodak! Velikog rivala napokon su Vatreni srušili pogotkom Luke Modrića na Stade de Franceu u četvrtom kolu Lige nacija.

Pogodak je stigao i nakon prvog uzbuđenja na susretu, bio je to jedan korner Hrvatske nakon kojeg je Konate nagazio Budimira na petercu, sudac je pokazao bijelu točku i VAR potvrdio.

Modrić je uzeo loptu, Mike Maignan je bio na njoj, ali ona je ipak u mreži. Nakon toga, pa sve do kraja, Hrvatska je morala izdržavati pritisak Francuza i nastojanja domaćina da dođe do pogotka, ali sve je momčad na čelu s obranom i Ivicom Ivušićem izdržala.

Uglavnom su Francuzi išli na Kyliana Mbappéa koji je pokušavao iz svih oružja pa tako puca izvana u sedmoj, više puta u 14. iz kaznenog prostora, ali sve je kod Ivušića ili u bloku.

Mogli smo poželjeti još jedan penal u 16. minuti kad Maignan kupi Budimira, ali ovaj put sudac je nijem. Hrvatska je Francusku pokušala kontrolirati posjedom, to joj je pošlo za nogom u prvom poluvremenu, a pokušani su i rijetki izlasci naprijed koji nisu urodili plodom.

No, sve je po planu na poluvremenu, ali u drugi dio Francuska kreće odlučnije. Ušao je novi igrač Reala, taj opasni Tchouameni koji je donio živost pa pokušao jednim udarcem i razigravanjima Mbappéa i Karima Benzeme, ali sve je opet kod Ivušića ili u bloku.

Možda i najbolju priliku Hrvatska je imala u 58. kad je nakon razdoblja dužeg posjeda Hrvatske Modrić našao utrčalog Juranovića kojem je pomogao i Pavard, ali Jurnović umjesto udarca bira povratnu koju obrana čisti.

U 62. jedna od najboljih šansi Francuza, Mbappé je utrčao i dobio loptu Nkunkua, ali je pod pritiskom Erlića pa puca iz pada, a Ivušić skida nogom.

Nije jenjavao pritisak Francuza, a jednu od rijetkih za Hrvatsku imao je Lovro Majer u 72. kad ga je Brekalo uposlio nakon što je na sebe navukao trojicu, ali Majerov udarac s 15 metara brani Maignan.

Hrvatska je ipak u posljednjih desetak minuta uzeti loptu u noge, trio Modrić-Kovačić-Brozović "sakrio" je posjed Francuzima i umrtvio ritam pa su minute curile, a Francuska je uspjela tek složiti dvije dobre prilike glavom na samom kraju nadoknade.

Jedna Benzeme, a druga Konatea išle su u Ivušića pa kraj gola i Hrvatska je izdržala te je uzela pobjedu. To znači i zaključenje lipanjskog ciklusa sa sedam bodova i dvije pobjede, dok su Francuzi na samo dva boda.

FOTO: EPA/Mohammed Badra

Liga nacija 2022., Liga A, skupina 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Francuska0:1Hrvatska
Danska2:0Austrija
1Hrvatska 68:6+213
2Danska 69:5+412
3Francuska 65:7-25
4Austrija 66:10-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!