Košarka

Briljantni Stephen Curry vodio Warriorse do pobjede u Bostonu i poravnanja na 2-2

Branimir Korać • subota, 11.06.2022.
Briljantni Stephen Curry vodio Warriorse do pobjede u Bostonu i poravnanja na 2-2
Foto: EPA

Golden State Warriorsi poravnali su na 2-2 u seriji protiv Boston Celticsa. U četvrtoj utakmici Warriorsi su u Bostonu bili bolji sa 107:97...

Iako su bili pod velikim pritiskom, Warriorsi su uspjeli slaviti u Bostonu i poravnati na 2-2 u seriji. Znali su što poraz znači i koliko teško bi se vratili iz zaostatka 3-1, no bez obzira na pritisak pod kojim su se našli, uspjeli su doći do pobjede.

Stephen Curry bio je čovjek odluke, u jednoj od svojih najboljih utakmica u doigravanju bio je nezaustavljiv. Od samog starta iznimno motiviran i to sve nakon što je prije svega dva dana u jednom trenutku bilo upitno hoće li uopće igrati ovaj susret zbog ozljede.

Warriorsi su stigli do pobjede koja bi se mogla pokazati ključnom, Boston je imao svoju priliku, ali u završnici ipak nije izdržao.

Presudila je serija Golden Statea 10:0 koja im je donijela vodstvo 100:94 nakon čega su gosti mirno priveli dvoboj kraju. Dotad je sve bilo otvoreno, igralo se posve ravnopravno, no nakon te serije Boston se više nije vratio.

"Stephovo srce je ogromno, pomalo uzimamo zdravo za gotovo sve ono što on radi. Nosio nas je na svojim leđima, moramo mu pružiti pomoć u ponedjeljak", poručio je Klay Thompson>

Curry je susret završio s 43 poena i deset skokova (7/14 trica), Thompson je dodao 18 poena, a Andrew Wiggins 17 uz 16 skokova.

Kod Bostona Jayson Tatum ubacio je 23 poena uz 11 skokova i šest asistencija, a Jaylen Brown 21 poen uz šest skokova.

Finale doigravanja:
Boston Celtics - Golden State Warriors 97:107 (2-2)

FOTO: EPA/AMANDA SABGA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!