Košarka

Celticsi iskontrolirali treću utakmicu i vratili vodstvo u seriji

Matej Kačan • četvrtak, 09.06.2022.
Celticsi iskontrolirali treću utakmicu i vratili vodstvo u seriji
Foto: EPA

Košarkaši Boston Celticsa 116:100 pobjedom su uzeli novo vodstvo u seriji finala protiv Golden Statea i na domaćem će terenu imati priliku povisiti na velikih 3-1 u seriji...

Boston Celticsi su momčad koja se u ovoj seriji ponaša kao da ima prednost domaćeg terena. Celticsi su uzeli "break" u prvoj utakmici, a svoju prvu domaću rutinski su iskontrolirali uz pomoć očajne napadačke četvrte dionice Warriorsa.

Gotovo cijelo vrijeme Boston je vodio, krenuli su Celticsi s tri trice Horforda i Browna za 10:2 i više se nisu osvrtali. Na kraju prve je 11 razlike, a na poluvremenu 12. Brown je kontrolirao ritam, priključila se i klupa sredinom druge pa je nakon 18 i pol minuta igre na semaforu i 17 razlike.

No, imali su Warriorsi dva odgovora, jedan serijom 10:0 do poluvremena čime je zaostatak malo smanjen, a drugu početkom i sredinom druge kad su Curry, Thompson i Otto Porter vezali nekoliko trica i 12:0 serijom nakratko doveli Warriorse do 83:82.

Odmah se potom ukazao Marcus Smart koji je ut Tatuma i Granta Williamsa vratio vodstvo, ali u četvrtu se ulazi samo s četiri poena razlike za Boston. No, u četvrtoj su gosti stali.

Na prvi poen Jordana Poolea čekalo se gotovo dvije minute i Boston je već otišao na devet razlike, a između poena Curryja za 104:96 i sljedećeg ubačaja prošle su tri minute i Boston je već na četiri minute do kraja imao 110:96.

Brown, Tatum i Smart zabijali su kad je trebalo i na kraju je Boston slavio sa 116:100 te opet uzima vodstvo od 2-1 u seriji uz 23:11 u posljednjoj dionici.

Da stvar bude gora po Warriorse, dvije minute prije kraja igru je napustio Curry na čije je stopalo pao Horford. Riječ je o ozljedi stopala, ali čini se da ona nije ozbiljnija, barem prema Stephovoj reakciji.

Brown je od vodećeg trojca ubacio najviše, 27 poena uz devet skokova i pet dodavanja, Tatum je dodao 26 uz šest skokova i devet asistencija, a Smart 24 ubačaja, sedam uhvaćenih te pet asistencija.

Imali su Celticsi odličnu pomoć i u Alu Horfordu koji je uz 11 poena dodao i osam skokova i šest dodavanja. Kod Golden Statea je Curry ubacio 31, Thompson 25, a Wiggins 18 uz sedam skokova.

NBA finale:
Boston Celtics - Golden State Warriors 116:100 (2-1)

FOTO: EPA/CJ Gunther

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!