Nogomet

Šimunić odgovorio Dinamu i Butini: 'Što bi onda Hajduk trebao reći?'

Matej Kačan • srijeda, 06.04.2022.
Šimunić odgovorio Dinamu i Butini: 'Što bi onda Hajduk trebao reći?'

Nakon što je šef omladinske škole Dinama Tomislav Butina kritizirao broj pozvanih iz Dinama u U-19 reprezentaciju, na te prozivke odgovorio je sam izbornik Josip Šimunić...

Izbornik hrvatske U-19 reprezentacije Josip Šimunić našao se na meti brojnih kritika nakon što s reprezentacijom nije izborio EURO. U skupini s Rumunjskom, Islandom i Gruzijom završio je zadnji s tri boda.

Poseban val kritika stigao je iz Dinama, čiji su navijači, skloni mediji pa čak i šef omladinske škole Tomislav Butina zamjerili Šimuniću manjak Dinamovih igrača u reprezentaciji. Priča se proširila i na kritiku cijelom HNS-u koji, prema Dinamu, ne cijeni dovoljno jednu od najboljih omladinskih škola u Europi.

"Zaista nemam potrebe otvarati neke rovove s Dinamom. Izuzetno cijenim Dinamovu školu i doprinos koji je Dinamo dao svim uspjesima naših reprezentacija, uključujući izuzetan značaj za srebrnu generaciju. Za hrvatski nogomet je svakako jako važno da Dinamo nastavi “proizvoditi” istim tempom. Ipak, želim naglasiti da je bilo neprimjereno, rekao bih i nekorektno, nakon pobjede protiv Islanda, a dan prije najvažnije utakmice ove generacije protiv Rumunjske, što se u medijima otvorila ova priča", rekao je u razgovoru za SN, pa nastavio:

"Čemu to? Znamo da Hrvatska postiže rezultate kada svi pušemo u isti rog, kada smo zajedno. To me razočaralo. Što bi Hajduk trebao reći, koji je imao manje pozvanih igrača od Dinama za ovu akciju, a oni su prvaci u tom uzrastu? Uostalom, to je podcjenjivački prema svim drugim klubovima i tim igračima, kakvu im onda to poruku šaljemo? Žao mi je zbog njih, a žao mi je i zbog dečkiju iz Dinama, koji su se ni krivi ni dužni našli pod tim povećalom. Takvi pritisci mogu samo rezultirati nekim podjelama, što ne vodi ničemu dobrome", jasan je po tom pitanju bio Šimunić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!