Košarka

Krušlin: 'Za nas bitna pobjeda, ali odigrali smo daleko od savršene utakmice'

Matej Kačan • utorak, 01.03.2022.
Krušlin: 'Za nas bitna pobjeda, ali odigrali smo daleko od savršene utakmice'
Foto: Pixsell

Kapetan hrvatske reprezentacije Filip Krušlin i junak pobjede nad Švedskom Goran Filipović komentirali su slavlje izboreno u dva produžetka...

Košarkaška Hrvatska danas slavi Gorana Filipovića, novog heroja reprezentacije koji je s 29 poena i nekim ludim tricama pokrenuo Hrvatsku i doveo momčad do prve pobjede u kvalifikacijama za SP.

Sam organizator igre u izjavi nakon susreta bio je vrlo skroman i u prvi je plan stavio momčadsku igru i promjenu u odnosu na prvo poluvrijeme.

"Čestitao bih cijeloj ekipi, izašli smo u drugom poluvremenu kao tim, grickali prednost, u obrani, prvenstveno na picku smo bili puno agresivniji. Počeli smo trčati, otvorili su nam se neki lagani šutevi. Ušli smo u vrlo dramatičnu završnicu i prelomili ju. Bravo momci za drugo poluvrijeme."

Kapetan Filip Krušlin također je sretan pobjedom, ali je kapetanski istaknuo i neke greške i loše stvari koje se ne bi smjele ponavljati.

"Za nas vrlo bitna pobjeda, još bitnija jer smo pobijedili s razlikom s kojom smo i trebali pobijediti. Na kraju se sve poklopilo onako kako je i trebalo biti. U prvom poluvremenu nije izgledalo tako, ali u drugom smo pokazali karakter i odigrali dobro kao ekipa. Drago mi je da slavimo i da smo na neki način isprali gorak okus iz prve utakmice sa Švedskom. Daleko od toga da smo odigrali neku savršenu utakmicu, bilo je tu dosta grešaka, prvenstveno sam ja, kao kapetan, napravio neke greške koje nisam smio napraviti u završnici utakmice. Ipak, dali smo sve od sebe, stvarno smo željeli tu pobjedu, ali nas je i sreća pomazila, a što smo na neki način i isprovocirali", rekao je Krušlin koji je ubacio 21 poen uz šest asistencija.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!