Košarka

Mulaomerović: 'Filipović je odigrao jednu od najboljih utakmica hrvatskih playmakera u zadnjih 20 godina'

Matej Kačan • utorak, 01.03.2022.
Mulaomerović: 'Filipović je odigrao jednu od najboljih utakmica hrvatskih playmakera u zadnjih 20 godina'
Foto: Pixsell

Hrvatski košarkaški izbornik Damir Mulaomerović bio je prezadovoljan izborenom pobjedom svojih igrača, a posebno je istaknuo Gorana Filipovića i Karla Matkovića...

Hrvatska košarkaška reprezentacija ostala je u igri za SP 2023. nakon premijerne pobjede u kvalifikacijama. Ona je u Švedskoj izborena teškom mukom, nakon minus 15 na poluvremenu i u dva produžetka.

Zato je zadovoljstvo još i veće, a naglasio ga je izbornik Damir Mulaomerović.

"Jako sam ponosan na igru svojih momaka, posebno u drugom poluvremenu. Prvo poluvrijeme nije bilo dobro, pick&roll i njihov napadački skok nas je uništavao. Međutim, nakon poluvremena je izašla druga ekipa na teren, dali su sve od sebe."

Preokret u drugom dijelu započeo je Karlo Matković koji je odigrao cijelu treću dionicu, a onda se zahuktao sjajni Goran Filipović.

"Moram pohvaliti mladog Matkovića koji je unio agresivnost i večeras pokazao da je velika budućnost hrvatske košarke. Što se tiče Filipovića, ovo je možda jedna od najboljih utakmicu koju je jedan playmaker odigrao u posljednjih 15-20 godina. Igrao je fenomenalno i pokazao pravo vodstvo. Ne zaboravimo Ramljaka koji je odigrao fantastičnu obranu, kao i Šakić u datom momentu, svatko je dao svoj obol. Ovo je vrlo bitna pobjeda nakon svega što smo proživljavali, nakon poraza od Švedske. Malo tko je vjerovao da ćemo se vratiti, doći ovdje i pobijediti, osim nas naravno. Bilo mi je zadovoljstvo voditi ih s klupe."

Na poluvremenu je bilo sve crno i mirisalo je na novu katastrofu hrvatske košarke, ali nešto se prelomilo u svlačionici.

"Na poluvremenu sam bio ljut i glasan, Rekao sam da možemo izgubiti utakmicu, ali ne možemo tako izgledati. Izgledali smo kao da se ne želimo boriti. Kad se boriš, uđu i neki ludi šutevi, kao što se to dogodilo i Švedskoj u Zagrebu. Tako je to s košarkom, zato je to najbolji sport i zato ju volimo", zaključio je izbornik.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!