Kup Hrvatske, Četvrtfinale, 01.12.2021, 16:00 h, Stadion Gradski vrt
Suci: Fran Jović, Luka Pušić, Luka Pajić
Osijek
Osijek
5:4(0:0, 0:0, 0:0 pp, 5:4 pen) Slaven Belupo
Slaven Belupo

Grede se tresle, vratari branili nemoguće, na kraju Osijek u polufinalu nakon jedanaesteraca!

Matej Kačan • srijeda, 01.12.2021.
Grede se tresle, vratari branili nemoguće, na kraju Osijek u polufinalu nakon jedanaesteraca!
Foto: Pixsell

Treći susret četvrtfinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa donio je novu dramu. S bijele točke su nakon Gorice i Istre odlučivali Osijek i Slaven, a bolji su na kraju bili domaći...

Novu dramu u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, a vjerojatno i najbolju utakmicu sezone bez pogodaka odigrali su Osijek i Slaven Belupo. Nakon mnoštva obrana vratara, dva zapucana penala, dvije grede i dva crvena kartona, na kraju su domaći bili bolji nakon raspucavanja s bijele točke.

Očekivano je Osijek bio mnogo bolji suparnik u prvom poluvremenu, prijetio je i dominirao. U prvih 11 vratio se Ramon Mierez i baš je on imao prve dvije prijetnje, u prvoj i petoj minuti, ali jednom je večeras sjajni Sušak obranio, dok je drugi put na povratnu zakasnio Ivan Fiolić.

Fiolić u 14. pokušava čudno između ubačaja i udarca, vratar je opet na mjestu, a deset minuta kasnije snažno s 14 metara puca Darko Nejašmić, Sušak odbija do Lončara čiji udarac opet brani.

Sušak je opet fantastičan bio u 34. s dvije sjajne obrane, prvo je obranio dalekometni pokušaj Kleinheislera, dok je iz posljedičnog kornera obranio udarac glavom Škorića.

Nije jenjavao pritisak Osijeka, u 36. sjajnim ubačajem Bartolec traži Miereza, a ovaj kasni. Zoran Zekić je u 37. povukao nesvakidašnji potez i već u prvom dijelu napravio je tri zamjene, ali se Slaven do poluvremena nije poboljšao.

Štoviše, u 40. je Lončar zabio glavom nakon ubačaja Petra Bočkaja, ali je bio u zaleđu, što je VAR i potvrdio. Na poluvrijeme se tako teško objašnjivo ide s 0:0 i Osijek ima za čim žaliti.

A posebno su mogli žaliti nakon pola sata drugog dijela kad nije stvorio mnogo, dok je Slaven propustio tri izrazite šanse. Prvo je Zapata u 54. s ruba 16 metara pogodio gredu, a onda se Slaven još otvara.

U 69. sjajna akcija i kontra te povratna lopta na Bruna Godu koji ide na udarac, ali Škorić uklizuje i tjera Frana Jovića da pokaže na bijelu točku.

Loptu je uzeo prekaljeni Ivan Krstanović koji inače promašuje, poslao je Malenicu u drugu stranu, ali gađa gredu! Nekoliko minuta kasnije je 2:0 u dvoboju Malenice i Krstanovića, a 0:0 na semaforu.

Krstanović je pobjegao u kontru i došao sam na vratara koji brani, ali se lopta odbija do Zapate koji je snažno probao iskosa na prvu stativu, ali Malenica je opet na mjestu i nastavlja sjajna izdanja vratara na ovoj utakmici.

A onda u 84. minuti imamo novi penal. Bočkaj je rukom ubacio iz auta, a Mario Marina u skoku laktom gađa Lončara u glavu i Jović opet svira. Loptu uzima Bočkaj, ali maestralni Sušak brani i to!

Slaven nije tu zaključio napade, osjetio je krv nakon što je Osijek propustio svoju mat situaciju pa u sljedećih nekoliko minuta još jednom Zapata i Krstanović stavljaju Malenicu na kušnju, ali jasno je da su na Gradskom vrtu vratari raspoloženiji od napadača.

Zato je i nakon isteka 90 minuta i nadoknade ostalo 0:0 suprotno svim događanjima i imamo novu dramu i produžetke. Oni su počeli teško objašnjivom situacijom, nakon naizgled bezazlenog starta crveni karton je dobio Mihael Žaper. Je li zbog samog prekršaja, dobacivanja ili nečeg trećeg nesportskog ne znamo, ali Osijek je ostao s igračem manje i o tome će se još pričati.

Zato smo se našli u situaciji potpuno neočekivanoj nakon prvih 45 minuta, da se Osijek s igračem manje brani i pokušava održati tih 0:0 nakon što ga je dvaput spasila greda u regularnom dijelu.

U 104. nova nesvakidašnja situacija i potez trenera, Bjelica iz igre povlači Damjana Bohara, čovjeka kojeg je u igru uveo na poluvremenu te umjesto njega stavlja Petra Brleka koji se vratio nakon preko devet mjeseci zbog teške ozljede.

U 108. minuti opet imamo ravnotežu po broju igrača. Zoran Kvržić je u pokušaju dolaska do lopte u suparničkom petercu pogodio Škorića te je zaradio drugi žuti karton i u posljednjih 12 minuta susreta ide se s "deset na deset".

Nakon malo nogometa i puno tenzija, pokušaj Bočkaja s ruba 16 metara koji je išao daleko preko gola bio je prvi nogometni potez u 21 minutu produžetaka. Nakon što je i Slaven ostao bez jednog igrača, opet se težište igre prebacilo na gostujući polovicu i Osijek je taj koji traži gol i rješenje prije penala.

Tražili su domaći kazneni udarac nakon što je u 117. minuti lopta pogodila Godu u ruku, ali Jović je ocijenio da to nije za najstrožu kaznu. Tri minute kasnije nove ružne scene, sudarili su se Bosec i Topčagić i u tom je duelu igrač Osijeka laktom u grlo pogodio Boseca kojem se duže ukazivala pomoć.

Topčagić je za to dobio žuti karton, a Bosec je vozilom medicinske službe iznesen iz terena, ali se kasnije vratio u igru. Nije bilo baš nogometa, pa ni golova do kraja i odlazi se na lutriju s bijele točke.

Nakon prve serije sigurni su bili Krstanović i Brlek, dok su u drugoj mrežu tresli Goran Paracki i Jugović. Slaven do prednosti dolazi kad je Nemanja Glavčić sigurno pogodio, dok je Osijekov kapetan Škorić pogodio gredu.

No, odmah je domaćima priliku ponudio Goda koji u četvrtoj seriji gađa pokraj vrata. To je iskoristio Lončar pogotkom pa je nakon četvrte serije opet sve izjednačeno na 3:3. Ni nakon pete nema rješenja, pogodili su Marina i Fiolić.

U šestoj seriji Matko Zirdum svoj udarac šalje u gredu pa se lopta odbija van gola, a meč loptu je uzeo Mirlind Daku. Nije pogriješio i nakon drame Osijek ide u polufinale!

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!