Liga prvaka, kvalifikacije, 4. pretkolo, 17.08.2021, 21:00 h, Šerif stadion, Tiraspol
Suci: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarik Ongun (Turska)
Šerif Tiraspol
Šerif Tiraspol
Adama Traore 45', 80'
Dimitris Kolovos 54'
3:0(1:0) Dinamo
Dinamo

Dinamo upisao težak poraz, Liga prvaka je daleko

Jan Šneler • utorak, 17.08.2021.
Dinamo upisao težak poraz, Liga prvaka je daleko
Foto: Pixsell

Dinamo je odigrao vrlo lošu utakmicu u Tiraspolu i upisao je poraz 3:0. Sve što se upozoravalo, Dinamo nije ispoštovao i na kraju je teško kažnjen...

Šerif Tiraspol
Šerif Tiraspol
Dinamo
30
Giorgos Athanasiadis
15
Cristiano
(do 53')
2
Danilo Arboleda
56
Gustavo Dulanto
16
Keston Julien
21
Edmund Addo
(do 87')
31
Sebastien Thill
9
Adama Traore
22
Dimitris Kolovos
(do 87')
99
Momo Yansane
70
Henrique Luvannor
Pričuvni igrači
 
Fernando Costanza
53'
11
Lovro Bizjak
87'
3
Charles Petro
87'
 
Trener
Iurii Vernydub
55
(do 21')
10
(do 64')
27
(do 64')
99
(do 80')
Pričuvni igrači
Trener
Damir Krznar

Pisali smo u uvodu susreta kako je Dinamo kvalitetnija momčad od moldavskog Šerifa i još uvijek to vjerujemo, ali večeras u Tiraspolu, Moldavci su održali nogometnu lekciju Damiru Krznaru i njegovim izabranicima. Dinamo je izgledao katastrofalno, poput momčadi koja je u potpunom rasulu, a s druge strane Šerif je sjajno koristio svu nepažnju i nedostatke u igri Modrih.

Već na samom početku susreta bilo je jasno kako Dinamo nije dobro otvorio utakmicu. Nakon samo sedam minuta igre, pogriješio je Josip Mišić te sam pred Dominika Livakovića izbio Henrique Luvannor. Nasreću, igrač Šerifa pogodio je stativu i tako je Dinamo preživio siloviti udar Šerifa.

U 18. minuti Kevin Theophile-Catherine, koji je odigrao katastrofalnu utakmicu, igrao je rukom u šesnaestercu, doduše nenamjerno, ali sretno je tu prošao Dinamo jer VAR nije presudio da se radi o kaznenom udarcu za Moldavce. Svega par minuta kasnije, Dinamo je ostao bez stopera Dine Perića koji je zbog ozljede bio prisiljen napustiti igru, a tijekom cijelog prvog dijela kamere su pokazivale neutješnog braniča Dinama koji je bio svjestan da ga očekuje još jedan dugi period oporavka od ozljede.

Premda je djelovao bezidejno i potpuno van utakmice, Dinamo je mogao doći do prednosti u 34. minuti. Luka Ivanušec sjajno je proigrao Lovru Majera koji je uspio uputiti loptu prema golu, ali branič Cristiano spašava s gol linije. Već se mislilo da će se na odmor otići bez golova, ali je u posljednjoj minuti Šerif došao do prednosti.

Zaspala je Dinamova obrana, Theophile-Catherine bio prespor te je Adama Traore izbivši sam pred Livakovića poentirao za 1:0. Već početkom nastavka Šerif je potvrdio prednost iz prvog dijela. Lijepo su odigrali Moldavci, Dimitris Kolovos je primio loptu s boka i isprve silovito pogodio za 2:0.

U 62. minuti Dinamo je ponovno zaprijetio, ali udarac Ivanušeca, vratar Šerifa uspijeva skrenuti u korner. Modri su igrali nešto bolje nego u prvom dijelu, ali sve je to izgledalo još uvijek stihijski i bez ikakvog smislenog plana. S druge strane, Šerif je djelovao organizirano i kažnjavao svaki propust. Jednako tako Moldavci nisu komplicirali i jednostavnim rješenjima dolazili su do gola.

Opet je Traore bio u akciji u 80. minuti, prošao je pored Dinamove obrane kao brzi vlak i još jednom ispred nemoćnog Livakovića pogodio za konačnih 3:0. Do kraja susreta, Livaković je uspio spasiti Dinamo i težeg poraza, premda je teško ocijeniti ovaj rezultat ikakvim drugim epitetom osim težak i sramotan.

Dinamo je igrao daleko ispod svoje razine, nije pokazao ništa dostojno igre u Ligi prvaka i trebaju se jako dobro zapitati u stožeru Modrih što sve treba izmijeniti i popraviti do sljedeće srijede. Pred Dinamom je težak zadatak, naizgled gotovo nemoguć jer zabiti četiri pogotka ovako organiziranoj ekipi neće biti nimalo jednostavno. Dinamo definitivno ne izgleda kao momčad koja je to trenutno u stanju, a ovaj današnji rezultat pokazatelj je da igra Modrih ove sezone nije ni blizu one iz prošle godine.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Šerif Tiraspol3:0Dinamo
Monaco0:1Šahtar
Salzburg2:1Brøndby
Benfica2:1PSV Eindhoven
Malmö2:0Ludogorec Razgrad
Young Boys3:2Ferencvaros
Ferencvaros2:3Young Boys
Ludogorec Razgrad2:1Malmö
PSV Eindhoven0:0Benfica
Dinamo0:0Šerif Tiraspol

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!