Hrvatski kup, Polufinale, 14.04.2021, 18:00 h, Aldo Drosina
Suci: Duje Strukan, Goran Perica, Hrvoje Radić
Istra 1961
Istra 1961
Josip Šutalo 7'
Taichi Hara 23'
Gedeon Guzina 44'
3:2(3:0) Rijeka
Josip Drmić 53'
Robert Murić 72' (11m)
Rijeka

Rijeka predaje trofej, Istra 1961 sjajnim nastupom do finala Kupa!

Branimir Korać • srijeda, 14.04.2021.
Rijeka predaje trofej, Istra 1961 sjajnim nastupom do finala Kupa!
Foto: Pixsell

Istra 1961 igrat će u finalu Kupa! Pulska momčad zahvaljujući briljantnom prvom poluvremnu u najvećoj mjeri izborila je prolaz u finale slaveći protiv branitelja naslova Rijeke s 3:2!

Favorizirana Rijeka nije uspjela potvrditi i na travnjaku status favorita u polufinalu Kupa. Istra je odigrala jako dobru utakmicu, upisala pobjedu 3:2 i tako eliminirala Riječane iz borbe za trofej. S kim će igrati u finalu, tek će saznati s obzirom da Dinamo i Gorica svoj dvoboj igraju kasnije.

Istra je imala sjajan ulazak u utakmicu i to je u biti odlučilo putnika u finale. Rijeka je odigrala prvih 45 minuta ispod svake kritike i nije zaslužila ništa više od minusa na odmoru.

Od sedme minute Istra vodi 1:0. Lopta je ubačena iz kornera, najviši u skoku bio je Josip Šutalo koji glavom odlično pogađa za vodstvo domaćina. Tom pogotku prethodile su dvije sjajne prilike Istre koje je obranio Nevistić, a u prilikama su bili Hara i Navarro.

U 23. minuti već je 2:0. Krasna akcija, Guzina je fantastično ubacio loptu u prazan prostor za Taichija Haru koji prolazi Nevistića i pogađa praznu mrežu.

Kao šlag na tortu stigao je i treći pogodak, Ivančić je prošao kroz sredinu i odlično pronašao Guzinu koji izlazi sam pred Nevistića i zabija za 3:0.

Istra je imala nestvaran rezultat, ali očekivala se puno bolja Rijeka u nastavku. Tomić je odmah zamijenio trojicu igrača i njegova momčad pritisnula je od početka drugog dijela.

U 53. minuti Rijeka smanjuje na 3:1. Dugačka lopta na rub kaznenog prostora za Drmića koji je prima na prsa i puca iz okreta, lopta je na putu do gola zakačila Galileu i završila u mreži.

Uslijedio je pritisak Rijeke i sve češće se stvarala velika gužva u 16 metara. Iz jedne takve gužve u 70. minuti Rijeka je stigla do kaznenog udarca, srušen je u 16 metara Capan dosuđen je penal koji je realizirao Murić.

Do kraja susreta Istra je izdržala, nije bilo nikakvih promjena i pulski prvoligaš odlazi u finale Kupa.

FOTO: Saša Miljević/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!