Nogomet

Dan gostiju: Slavia iznenadila u Londonu, Manchester United najbliži polufinalu

Branimir Korać • četvrtak, 08.04.2021.
Dan gostiju: Slavia iznenadila u Londonu, Manchester United najbliži polufinalu

Odigrani su prvi susreti četvrtfinala Europske lige. Gosti mogu biti zadovoljni, nisu upisali niti jedan poraz, a najbliži prolazu je Manchester United...

Praška Slavia iznenadila je u gostima Arsenal i remijem 1:1 u dobroj je poziciji uoči uzvrata. Arsenal je treća otočka momčad s kojom se Slavia susrela u nokaut fazi, svladala je Leicester i Rangerse, a s Arsenalom je remizirala.

Dugo se čekalo na pogotke, a prvi je stigao u 86. minuti kada je Nicolas Pepe doveo Arsenal u vodstvo, ali Slavia je u 94. minuti preko Tomaša Holeša izjednačila i nanijela Arsenalu još jedno razočaranje.

Ajax ima razloga za razočaranje, vodio je 1:0 protiv Rome i imao kazneni udarac, ali nije ga realizirao, ubrzo se Roma vratila u susret i u završnici utakmice došla i do preokreta.

Ajax je bio bolji protivnik i stigao je do vodstva u 39. minuti preko Davyja Klaasena. Roma se mogla naći u još većim problemima početkom drugog dijela, dosuđen je kazneni udarac, no Dušan Tadić nije ga realizirao, dobro je reagirao Pau Lopez i obranio njegov udarac.

Roma je stigla do poravnanja četiri minute kasnije preko Lorenza Pellegrina nakon čega Ajax pokušava doći do novog pogotka, ali ne uspijeva već Roma još jednom zabija i to preko Ibaneza za 2:1.

Manchester United upisao je pobjedu u gostima kod Granade, slavio je s 2:0 i napravio je najveći korak prema polufinalu.

United je pokazao zašto je smatran favoritom, poveo je nakon pola sata igre golom Marcusa Rashforda. Granada nije uspjela doći do poravnanja, ali zato su gosti povećali prednost io preko Brune Fernandesa s 11 metara slavili su s 2:0.

Europska liga, četvrtfinale:
Arsenal - Slavia Prag 1:1
Ajax - Roma 1:2
Granada - Manchester United 0:2

Europska liga, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Ajax1:2Roma
Arsenal1:1Slavia Prag
Dinamo0:1Villarreal
Granada0:2Manchester United

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!