Europska liga, nokaut faza, 1/16 finala - prve utakmice, 18.02.2021, 18:55 h, Krasnodar
Suci: Bartosz Frankowski (Poljska)
Krasnodar
Krasnodar
Marcus Berg 28'
Viktor Claesson 69'
2:3(1:1) Dinamo
Bruno Petković 15', 54'
Iyayi Believe Atiemwen 75'
Dinamo

Dinamo slavio kod Krasnodara, Petković odigrao utakmicu za pamćenje

Jan Šneler • četvrtak, 18.02.2021.
Dinamo slavio kod Krasnodara, Petković odigrao utakmicu za pamćenje
Foto: Pixsell

U prvom susretu šesnaestine finala Europske lige, Dinamo je došao do vrlo vrijedne pobjede na gostovanju kod Krasnodara (2:3) i došao na korak do prolaza dalje...

Krasnodar
Krasnodar
Dinamo
1
Evgeni Gorodov
4
Aleksandr Martinovič
7
Remy Cabella
14
Kristoffer Olsson
(do 61')
16
Viktor Claesson
18
Jevgeni Černov
(do 80')
28
Igor Smolnikov
31
Kaio
33
Marcus Berg
52
Tonny Vilhena
93
Magomed Sulejmanov
Pričuvni igrači
8
Juri Gazinski
61'
11
Aleksej Jonov
80'
 
Trener
Murad Musaev
10
(do 63')
17
(do 78')
99
(do 90'+4')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Mamić

Hladna i neugodna večer u Krasnodaru ostat će u veselom sjećanju igračima Dinama. U prvom susretu šesnaestine finala Europske lige, Dinamo je odigrao fenomenalnu utakmicu protiv Krasnodara i došao do vrijedne pobjede kojom su došli na korak od prolaza dalje.

Dinamo je jako dobro otvorio utakmicu. Iako su Rusi najavljivali napadačku igru od samog početka, Modri su ih lijepo primirili i kontrolirali tijek igre.

Ambiciozna igra Dinama i odlično kretanje lopte isplatilo se u 15. minuti. Bruno Petković oduzeo je loptu klizećim startom na polovici terena, Lovro Majer odlično pronalazi Luku Ivanušeca čiji udarac vratar Krasnodara brani. Ipak, lopta se vraća do Majera koji ubacuje u sredinu gdje Petković glavom, uz udarac domaćeg vratara, pogađa za 0:1.

Jako malo smo vidjeli od Krasnodara u uvodnim minutama, a Dinamo je mogao u 25. minuti potpuno slomiti domaće. Arijan Ademi je odigrao dupli pas s Mislavom Oršićem, no kapetan Dinama u izglednoj poziciji pogađa samo domaćeg vratara.

Puno bolji i konkretniji Dinamo nije imao sreće nekoliko minuta kasnije. U 28. minuti, nakon jednog ubačaja u peterac Joško Gvardiol atraktivno, ali potpuno nepotrebno, nisku loptu odbija glavom, no ona dolazi do Marcusa Berga koji silovito pogađa za 1:1.

Igra se malo primirila, Dinamo više nije bio tako poletan kao ranije, no niti Krasnodar nije iskoristio izjednačenje za nešto konkretnije. Prvih pola sata igre bilo je definitivno daleko bolje od nastavka prvog dijela.

Kako su dobro započeli prvo poluvrijeme, Modri su sjajno otvorili drugo. U 50. minuti stopostotna prilika, Oršić i Majer išli su dva na jedan, sve je bilo otvoreno, ali Oršićevo dodavanje u zadnji čas spašava Igor Smolnikov.

Ipak, četiri minute kasnije, Dinamo dolazi do novog vodstva. Nakon ubačaja iz kornera, vratar Evgeni Gorodov potpuno je promašio putanju lopte te se Petković odlično snašao i poentirao za 1:2. Malu nepažnju Dinamove obrane umalo je ponovno iskoristio Berg.

Lijepo je prevario Dominika Livakovića koji je ostao na krivoj nozi i maestralno iz okreta pucao, ali glavni sudac i kasnije VAR potvrdili su da je Šveđanin bio u zaleđu. Nažalost, u 69. minuti Krasnodar je ipak došao do novog izjednačenja.

Zakazala je Dinamova obrana, Berg je lijepo pronašao u šesnaestercu Viktora Claessona koji iz velike blizine pogađa za 2:2 pored nemoćnog Livakovića. Nažalost, činilo se da će Krasnodar uspjeti s puno slabijom igrom od Dinama doći na kraju do pozitivnog ishoda, no večeras je Petković bio maestralan.

U 75. minuti Petković je fintama prošao nekoliko igrača Krasnodara, napravio potpunu pomutnju u domaćoj obrani, proslijedio do Ivanušeca koji pronalazi Iyaji Atiemwena čiji udarac u prvi kut Gorodov ne uspijeva otkloniti.

Treći put je Dinamo poveo i treći put je bio onaj sretni. Krasnodar više nije uspio doći do novog izjednačenja i Modri odlaze s velikim kapitalom u Zagreb. Potpuno zasluženo Dinamo je slavio i s velikim optimizmom može čekati uzvratni susret u kojem Modri doista imaju sve u svojim rukama.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Europska liga, nokaut faza

1/16 finala - prve utakmice

Dynamo Kijev1:1Club Brugge
Braga0:2Roma
Crvena zvezda2:2Milan
Krasnodar2:3Dinamo
Olympiakos4:2PSV Eindhoven
Real Sociedad0:4Manchester United
Slavia Prag0:0Leicester City
Wolfsberger1:4Tottenham
Young Boys4:3Bayer Leverkusen
Antwerp3:4FC Rangers
Benfica1:1Arsenal
Granada2:0Napoli
Lille1:2Ajax
Maccabi Tel Aviv0:2Šahtar
Molde3:3Hoffenheim
Salzburg0:2Villarreal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!