Europska liga, skupina F, 2. kolo, 29.10.2020, 21:00 h, Alkmaarder Hout
Suci: Sergej Ivanov, Roman Usačev, Valeri Dančenko (Rusija)
AZ Alkmaar
AZ Alkmaar
Teun Koopmeiners 6' (11m)
Albert Gudmundsson 20', 60'
Jesper Karlsson 51'
4:1(2:0) Rijeka
Sandro Kulenović 72'
Rijeka

Nizozemci lakše od očekivanja, Rijeka podbacila, obrana dosta griješila

Jan Šneler • četvrtak, 29.10.2020.
Nizozemci lakše od očekivanja, Rijeka podbacila, obrana dosta griješila

Rijeka je upisala visok poraz na gostovanju kod AZ Alkmaara koji je slavio s 4:1. Očekivalo se više, međutim Riječani su odigrali ispod neke očekivane razine i glatko su poraženi...

AZ Alkmaar
AZ Alkmaar
Rijeka
1
Marco Bizot
2
Jonas Svensson
3
Pantelis Hatzidiakos
(do 61')
15
Bruno Martins Indi
(do 90')
5
Owen Wijndal
6
Fredrik Midtsjo
10
Dani de Wit
8
Teun Koopmeiners
7
Calvin Stengs
(do 66')
28
Albert Gudmundsson
(do 90')
11
Jesper Karlsson
(do 66')
Pričuvni igrači
27
Ramon Leeuwin
61'
17
Zakaria Aboukhlal
66'
18
Hakon Evjen
66'
44
Yusuf Barasi
90'
40
Maxim Gullit
90'
Trener
Arne Slot
14
(do 64')
24
(do 80')
17
(do 64')
Pričuvni igrači
Trener
Simon Rožman

Nakon čvrste i odlučne igre u prvom kolu protiv Real Sociedada (0:1), Rijeka je u drugom kolu Europske lige pokazala drugo lice. Iako je trener Siniša Rožman isticao kako je važno izdržati početni nalet, susret protiv AZ Alkmaara završio je teškim porazom Rijeke.

Rijeka je najgore odigrala početak prvog i drugog dijela, a to su upravo bili trenuci kada je AZ bio najopasniji. Već nakon pet minuta igre, domaći sastav dobio je priliku za vodstvo iz kaznenog udarca.

Darko Velkovski trčao je za Danijem De Witom i potpuno nepotrebno ga povukao u šesnaestercu. Povlačenje nije bilo silovito, ali dovoljno da De Wit padne, a Teun Koopmeiners zabije s bijele točke za 1:0.

Rijeka je mogla vrlo brzo uzvratiti, ali udarac Franka Andrijaševića nije pronašao put do mreže. U 20. minuti novi šok za riječki sastav. Obrana Rijeke katastrofalno je reagirala, loptu je dobio Albert Gudmundsson i mirno poentirao za 2:0.

Sve čega se pribojavao Rožman se dogodilo, a najgore po Rijeku je bila činjenica da AZ nije prikazao neku briljantnu igru. Nakon teškog udarca na početku susreta, domaći nisu jurili već su primirili igru i čak prepustili više loptu Rijeci.

Rezultat se više nije mijenjao i Rijeka je dobila priliku da se na odmoru konsolidira i krene u nastavak s većim žarom i željom, a ponajviše većom koncentracijom. Nažalost, ništa od navedenog nije se dogodilo.

Već u 51. minuti Jesper Karlsson lijepim pogotkom pogađa mrežu Rijeke i praktički rješava sve dileme oko pobjednika. Rijeka je bila u potpunom rasulu, a ono se nastavilo u 60. minuti.

Gudmundsson ponovno koristi nepažnju riječke obrane, natrčava na jedan centaršut i pogađa za velikih 4:0. Rijeci je prijetio najteži poraz u europskim susretima, ali na sreću AZ više nije pogađao mrežu Ivana Nevistića.

Uspio je hrvatski sastav doći do počasnog pogotka u 72. minuti. Stjepan Lončar lijepo pronalazi Sandra Kulenovića koji zabija za 4:1. Mogla je Rijeka doći do još jednog pogotka, ali rezultatski više nije bilo važno i ritam susreta potpuno je pao.

Rijeka nakon dva susreta nema osvojenog boda, dok AZ iznenađujuće ima čak šest bodova. Prolaz skupine sada izgleda kao nemoguća misija, pogotovo kada se zna da u iduća dva kola Rijeka igra s Napolijem.

Europska liga, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Real Sociedad0:1Napoli
AZ Alkmaar4:1Rijeka
1Napoli 67:4+311
2Real Sociedad 65:4+19
3AZ Alkmaar 67:5+28
4Rijeka 66:12-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!