Liga prvaka, kvalifikacije, 2. pretkolo, 26.08.2020, 20:00 h, Stadionul Dr. Constantin Radulescu
Suci: Emanuel Carvalho Nobre (Portugal)
CFR Cluj
CFR Cluj
Michael Pereira 64'
Gabriel Debeljuh 90'+3'
5:6(0:1, 2:2, 2:2 pp, 5:6 pen) Dinamo
Amer Gojak 14'
Lirim Kastrati 78'
Dinamo

Drama u Cluju okončana sretno za Modre, Dinamo prošao u treće pretkolo Lige prvaka!

Jan Šneler • srijeda, 26.08.2020.
Drama u Cluju okončana sretno za Modre, Dinamo prošao u treće pretkolo Lige prvaka!
Foto: Pixsell

Dinamo će igrati u trećem pretkolu Lige prvaka! U Cluju je dva puta gubio vodstvo, igrao s igračem manje od 50. minute, primio gol za produžetke u 93., u petoj seriji jedanaesteraca promašio je Amer Gojak, ali na kraju su Modri ipak slavili i igrat će u trećem pretkolu...

CFR Cluj
CFR Cluj
Dinamo
34
Cristian Balgradean
3
Andrei Burca
(do 82')
55
Vinicius
21
Kevin Boli
45
Camora
37
Mihai Bordeianu
(do 114')
27
Alexandru Chipciu
(do 46')
10
Ciprian Deac
8
Damjan Đoković
11
Michael Pereira
(do 68')
22
Gabriel Debeljuh
Pričuvni igrači
99
Mario Rondon
46'
23
Catalin Golofca
68'
16
Mateo Sušić
82'
94
Catalin Itu
114'
Trener
Dan Petrescu
17
(do 68')
99
(do 108')
10
(do 54')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Mamić

Sve je mirisalo na susret Dinama i Šerif Tiraspola iz Maksimira kada su Modri ispali nakon kaznenih udaraca, ali ipak zagrebački sastav uspio je proći rumunjski sastav u drugom pretkolu Lige prvaka. Crveni karton, brojni preokreti i jedanaesterci za sam kraj susreta koji je otkrio i određene probleme u igri hrvatskog prvaka.

Dinamo je odlično otvorio utakmicu, ali nakon dvije prilično dobro odrađene kontre, slabo su odradili završnicu. Ipak, u 14. minuti Modri dolaze do vodstva.

Luka Ivanušec izbio je sam pred vratara, mogao uposliti dvojicu slobodnih suigrača, ali se odlučio na šut i izveo ga jako loše. Srećom, lopta se odbila do Amera Gojaka koji zabija za 0:1.

Nakon uvodnog dijela koji je definitivno pripao Dinamu, u nastavku Cluj igra puno bolje. U nekoliko navrata Dinamo se spašavao i malo je nedostajalo da Cluj izjednači. Bez obzira na nešto kvalitetniji pristup domaćih, Dinamo je imao ogromnu šansu za povećanje vodstva.

U 39. minuti Mislav Oršić odlično je tukao, no njegov silovit pokušaj odsjeo je na gredi. Kako su Modri dobro otvorili prvi dio, tako su loše zaigrali početak drugog dijela.

U 50. minuti Kevin Theophile-Catherine nespretno radi prekršaj i skrivljuje kazneni udarac. Nažalost, zbog činjenice da je bio posljednji igrač, francuski branič dobio je direktni crveni karton.

Udarcu je pristupio Ciprian Deac, no Dominik Livaković sjajno brani njegov pokušaj, a kasnije i odbijenu loptu Gabrielu Debeljuhu. Fenomenalno je reagirao Dinamov vratar, ali nažalost sve je uprskao desetak minuta kasnije.

U 64. minuti tukao je s dvadesetak metara Michael Pereira, lopta je bila jaka, ali išla direktno u ruke Livakovića koji kiksa i skreće loptu u mrežu. Cluj je uspio izjednačiti i s igračem više krenuo u borbu za vodstvo.

Ipak, Dinamo je odradio odličnu akciju u 78. minuti. Bruno Petković fenomenalno je proigrao Arijana Ademija čiji udarac nakratko brani vratar Cluja, no na odbijenu loptu natrčava Lirim Kastrati i zakucava za 1:2.

Dinamo je imao sve u svojim rukama, vodstvo s igračem manje i samo je trebalo privesti susret kraju. Cluj se nije predavao i kaznio je malo opuštanja i odugovlačenja Modrih. Petković gubi loptu na centru, dolazi do kontre, a Debeljuh poentira pored nemoćnog Livakovića.

S obzirom na to da je susret završio bez pobjednika, ušlo se u produžetke. U tih pola sata igre, Dinamo je bio u podređenom položaju dok je Cluj većinom dominirao. Stvorili su Rumunji nekoliko prilika, ali se Dinamo uspio obraniti.

Uspjeli su Modri odvesti susret u lutriju penala u kojoj su u konačnici bili uspješniji. Nakon četiri serije, obje momčadi imale su po četiri pogotka. Gojak je pucao peti i promašio, no na sreću Livaković brani udarac Catalinu Golofci.

Konačno, u sedmoj seriji, Joško Gvardiol pogađa, a Kevin Boli puca daleko preko gola i donosi Dinamu pobjedu i prolaz u sljedeći krug natjecanja te barem grupnu fazu Europske lige.

Jedanaesterci:
0-1 Petković (pogodak)
1-1 Vinicius (pogodak)
1-2 Leovac (pogodak)
2-2 Đoković (pogodak)
2-3 Ademi (pogodak)
3-3 Rondon (pogodak)
3-4 Stojanović (pogodak)
4-4 Sušić (pogodak)
4-4 Gojak (obrana vratara)
4-4 Golofci (obrana Livakovića)
4-5 Dilaver (pogodak)
5-5 Deac (pogodak)
5-6 Gvardiol (pogodak)
5-6 Boli (promašaj)

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Liga prvaka, kvalifikacije

2. pretkolo

PAOK3:1Bešiktaš
Tirana0:1Crvena zvezda
AZ Alkmaar3:1 *Viktoria Plzeň
Celje1:2Molde
Qarabağ2:1Šerif Tiraspol
Suduva0:3Maccabi Tel Aviv
Lokomotiva0:1Rapid Beč
Ludogorec Razgrad0:1Midtjylland
CFR Cluj5:6 **Dinamo
Dinamo Brest2:1Sarajevo
Legia Varšava0:2 *Omonia
Young Boys3:1Klaksvik
Celtic1:2Ferencvaros

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!