Rukomet

Dolina Neretve diše za Metković Jambo

Mateo Perković • subota, 22.04.2000.

Još u ranim jutarnjim satima moglo se naslućivati da se u gradu na Neretvi sprema velika fešta. Već su se negdje oko 10 sati prijepodne mogle vidjeti prepune metkovske ulice na kojima su metkovski navijači popularnije zvani "Gusari" već počeli skandirati, pijevati, dok su u se obližnjim kafićima vodili razgovori između samih metkoviskih igrača uz jutarnju kavicu. Jutros su igrači i treneri Flensburga odradili drugi trening u metkovskoj dvorani, dok je sinoć prvi trening Njemaca pratilo negdje oko 300 znatiželjnika. Ozračje i atmosfera je odlična. Svi građani i šira okolica doline Neretve očekuju pobjedu u prvome susretu koja će omogućiti sigurni put u Njemačku. Jučer je i dvoranski parket "ušminkan", postavljene su nove reklame na parket. Metković će bodriti i nekoliko navijačkih skupina iz ostalih djelova doline Neretve, a to su VK "Grč" i Torcida Ploče zajedno sa Torcidom Metković i "Gusarima" koji su već pripremili svoj "arsenal" navijačkih rekvizita. Ulaznice za večeraąnji susret nisu baą tako ni skupe jer su cijene ulaznica za odrasle 40, a za mlade 20 kn. Svi poklonici metkovskog kluba i njegovih igrača večeras će moći uživati u pravoj atmosferi jedne finalne utakmice i u jednom predivnom rukometu koji će pružiti ove dvije momčadi uz pomoć najvatrenijih navijača.

Za ovu prigodu smo i pripremili jedan intervju sa domaćim direktorom kluba Zdenkom Dragovićem ili popularnije zvanim Zdenom:
SporNet: "Danas je finale, "Vaš" Metković je spreman, grad je spreman, navijači su u velikom broju i više nego spremni za veliki događaj i u Metkoviću, ali i veliku stvar za Hrvatski rukomet, kako ste Vi spremni?"
Zdenko Dragović: "Da, konačno smo ostvarili svoj cilj i veoma sam sretan. Volim ovaj grad i ovaj klub, ovo je za mene najveći susret."
SportNet: "Kako komentirate igrače Flensburga?"
Zdenko Dragović: Oni su veoma jak momčad koja je najjača u obrani, ali i napad im je ubojit. Međutim, znam da će Ivica Obrvan naći lijek i za to."
SportNet: Vaše želje?
Zdenko Dragović: Pa želja je svakoga Metkovca, a i svakoga Hrvata da Metković osvoji Kup EHF-a, ali moje želje ne dosežu samo te granice. Da Vam ih kažem ne bi se ostvarile."
SportNet: A što je realno?
Zdenko Dragović: Pa realno je da je Flensburg jaka ekipa koja ima puno samopouzdanja, ali ni mi nismo ni malo slabiji od njih, jer smo i mi jedni od najjačih klubova u EHF kupu. Realan rezultat? Pa teško je reći. Možda bi nam bilo idealno Metković 24 - Flensburg 20, uglavnom pobjeda naših.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!