Ostali sportovi

Škotska epidemiologinja: 'Održavanje Tour de Francea bila bi katastrofa'

Matej Kačan • subota, 18.04.2020.
Škotska epidemiologinja: 'Održavanje Tour de Francea bila bi katastrofa'

Glavna škotska epidemiologinja u borbi protiv koronavirusa Devi Sridhar oštro je kritizirala odluku da se Tour de France ipak održi ove godine u kasnom ljetnom terminu...

Organizatori Tour de Francea jedni su od rijetkih koji i dalje prkose valu odgoda i otkazivanja te nastavljaju s organizacijom svoje utrke po novom planu pa bi se najpoznatija biciklistička utrka trebala voziti od 29. kolovoza do 20. rujna. No i takva odluka ima svoje protivnike.

"U Francuskoj se do tada možda i zaustavi pandemija, ali Tour pohode navijači iz cijelog svijeta. Oni će po cijeloj zemlji pratiti vozače i to su uvjeti idealni za prijenos bolesti, to je recept a katastrofu", misli škotska epidemiologinja Devi Sridhar, šefica katedre na sveučilištu u Edinburghu.

Ona smatra da je Tour toliko specifičan da svrsi ne bi poslužile i nove odgode, već se utrka za 2020. jednostavno mora otkazati. Dugo su organizatori prkosili ikakvim odgodama, ali su ipak Tour pomaknuli s početka na kraj ljeta, ali po Sridhar ni to nije dovoljno.

"Ove godine neće biti uvjeta za održavanje utrke i mislim da bi bilo pametno otkazati Tour. To je jako teška odluka za organizatore, ali mislim da nekakvog izbora nema", govori glavna škotska savjetnica u borbi protiv koronavirusa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!