Ostali sportovi

Ivan Komšić osvojio Europski U-23 kup u Barceloni, Petar Fileš drugi na FIE Satelitu u Barceloni

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 28.10.2019.
Ivan Komšić osvojio Europski U-23 kup u Barceloni, Petar Fileš drugi na FIE Satelitu u Barceloni

Dobre vijesti za hrvatsko mačevanje dolaze iz Barcelone gdje su nastupili Ivan Komšić i Petar Fileš te ostvarili zapažene rezultate...

U nedjelju se u Barceloni održao Europski U-23 kup u floretu na kojem se natjecao Ivan Komšić. U kolu je Ivan ostvario pet pobjeda čime se kvalificirao u eliminacijski dio natjecanja i to direktno u prvih 64 natjecatelja.

Ulaz u 32 izborio je pobjedom protiv Španjolca Alana Fernandeza Hernandeza rezultatom 15-5, a ulaz u 16 je izborio protiv Kanađanina Charles-Huga Dube rezultatom 15-11.

Četvrtfinale je izborio pobjedom nad Talijanom Francescom Salvom rezultatom 15-12, a polufinale protiv Portugalca Josea Charreua rezultatom 15-5. U polufinalu je pobijedio Poljaka Maciea Bema rezultatom 15-6.

Za osvajanje ovog natjecanja Ivan je pobijedio u finalu Argentinca Augusta Servella rezultatom 15-13.

Seniori u floretu, Petar Fileš i Ivan Komšić, u subotu su nastupili na FIE Satelitu u Barceloni. U kolu je Petar ostvario četiri pobjede, a Ivan tri čime su se obojica kvalificirala u eliminacijski dio natjecanja. Petar se kvalificirao direktno u prvih 64 natjecatelja, dok je Ivan to izborio pobjedom nad Španjolcem Alejandrom Garcijom Morenom rezultatom 15-6.

Ulaz u 32 izborio je samo Petar i to pobjedom protiv Irca Jamesa Brosnana rezultatom 15-3, a Ivan je poražen od Slovaka Cedrika Serrija rezultatom 15-11.

Ulaz u 16 Petar je izborio protiv Tajlanđana Feng Ming Oua rezultatom 15-7, a četvrtfinale pobjedom nad Argentincem Nicolasom Marinom rezultatom 15-4. Izborio je polufinale pobjedom nad Slovakom Cedrikom Serrijem rezultatom 15-5, a finale pobjedom nad Kanađaninom Maximilienom Van Haasterom rezultatom 11-0. U finalu je Petar poražen od Španjolca Carlosa Llavadora rezultatom 15-4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!