Nogomet

VIDEO: Tomasov asistirao za pobjedu Astane, Fenerbahče bolji od Anderlechta

Petar Jenjić • četvrtak, 08.11.2018.
VIDEO: Tomasov asistirao za pobjedu Astane, Fenerbahče bolji od Anderlechta
Foto: EPA

Odigrane su prve dvije utakmice četvrtog kola Europske lige. U Dinamovoj skupini Fenerbahče je bio bolji od Anderlechta, dok je do pobjede stigla i Astana koja je na bila bolja od Jabloneca...

Astana - Jablonec 2:1

Do druge pobjede u sezoni stigla je Astana koja je pred domaćim navijačima uspjela stići do pobjede protiv Jabloneca s 2:1 i tako ga ostaviti na posljednjem mjestu skupine K. Jedan od junaka domaćina bio je Marin Tomasov koji je asistirao za drugi pogodak.

Igrala se 18. minuta kada je Astana stigla do vodstva, iz kornera je ubacio Richard Almeida de Oliviera, a Baktijor Zainutdinov je glavom prebacio za Pedra Henriquea koji skreće loptu u mrežu.

Asistent za pogodak bio je tragičar u 41. minuti kada je Jablonec došao do pogotka - iz kornera kao i kazahstanska momčad. Glavom je pucao David Liška, ali je Zainutdinov promijenio lopti smjer i skrenuo ju u gol.

Ipak, Astana je uspjela doći do pobjede, Tomasov je spustio loptu za Evgenija Postnikova koji s pet metara pogađa pod gredu.

Hrvatski nogometaš odigrao je svih 90 minuta za Astanu.

Fenerbahče - Anderlecht 2:0

Druga utakmica Dinamove skupine odigrana je nešto ranije u Istanbulu gdje je Fenerbahče u drugom poluvremenu slomio otpor Anderlechta te stigao do pobjede s 2:0. Druga je ovo pobjeda turske momčadi ove sezone kojom se, barem privremeno, približila Dinamu na samo dva boda zaostatka.

Nakon što je prvih 45 minuta završilo bez pogodaka, u drugom je poluvremenu Fenerbahče ipak uspio doći do sva tri boda. U razmaku od 71. do 74. minute postigao je dva pogotka, a pet minuta kasnije gosti su ostali i s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Zakaria Bakkali.

Prvi gol domaćin je postigao preko Mathieua Valbuene, Francuz je centrirao, ali lopta nikoga nije dotaknula. Bilo je to dovoljno da ostavi gostujućeg vratara na krivoj nozi, a lopta uđe u gol.

Valbuena je zatim asistirao za drugi pogodak. Ukrao je loptu protivničkom braniču, sjurio se u kazneni prostor i proigrao Michaela Freya koji je lakoćom poentirao.

Ivan Santini odgledao je cijelu utakmicu s klupe.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Fenerbahçe2:0Anderlecht
Dinamo3:1Trnava
1Dinamo 611:3+814
2Fenerbahçe 67:708
3Trnava 64:7-37
4Anderlecht 62:7-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!