Nogomet

UEFA izrekla Buffonu suspenziju zbog komentara o suđenju Michaela Olivera u Madridu

Branimir Korać • utorak, 05.06.2018.
UEFA izrekla Buffonu suspenziju zbog komentara o suđenju Michaela Olivera u Madridu
Foto: EPA

Gianluigi Buffon saznao je kaznu za komentare koje je uputio nakon ispadanja od Real Madrida u polufinalu Lige prvaka. Buffon nije štedio Mikea Olivera nakon dvoboja, a UEFA nije imala milosti...

"Kontakt je bio desetina penala. Znam da je sudac vidio to što je vidio, ali ovo je u najmanju ruku dvojbena situacija. U dvojbenoj situaciji u 93. minuti kada smo mi zakinuti za čisti penal u prvom susretu, ne može se dosuditi. Dali smo sve od sebe, ali ljudsko biće uništilo je naše snove o preokretu dvojbenom odlukom. Ako nemaš čvrst karakter za suditi ovakvu utakmicu na ovakvom stadionu, onda ti je mjesto na tribinama sa ženom i djecom, Spriteom i čipsom u ruci. Ne možeš uništiti nečije snove na taj način, umjesto srca u grudima ima kantu za smeće. Mogao sam svašta reći sucu u tom trenutku, ali on jednostavno mora shvatiti razmjere katastrofe koju je napravio", govorio je Gigi Buffon nakon dvoboja u Madridu.

Podsjećamo, Mike Oliver dosudio je kazneni udarac za Real Madrid duboko u sudačkoj nadoknadi kada su se očekivali produžeci, Buffon je tu bio najžešći u prigovorima i usput zaradio i isključenje, a Cristiano Ronaldo odveo je Real u finale.

"Ako se ne možeš nositi s pritiskom i nemaš hrabrosti za odluku, onda ti je mjesto na tribinama, a ne na travnjaku. Sudac je ispustio konce i to mogu prihvatiti, ali ne mogu prihvatiti da je on sudio ovakvu utakmicu na ovakvom mjestu i u ovakvoj atmosferi s ovako uglednim protivnicima. Čovjek bez karaktera ne smije suditi ovakve susrete. Ako dosudiš ovakav penal u 93. minuti, ako isključiš igrača koji nikada u karijeri zbog prigovora nije isključen, u njegovoj zadnjoj utakmici u ovom natjecanju, onda si životinja", govorio je tada Buffon.

UEFA nije imala milosti za sjajnog talijanskog vratara i suspendirala ga je na tri utakmice u europskim nogometnim kupovima. Prema "presudi" Buffon je suspenziju dobio za izravni crveni karton i ponašanje nakon susreta.

U kasnijem intervjuu Buffon je istaknuo kako stoji iza svega što je izrekao i da bi ponovno potvrdio svoja stajališa, ali možda drugačijim riječnikom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!