Tenis

Hrvatski par Mektić/Škugor pobjedom otvorio nastup u Baselu

Sportnet • srijeda, 25.10.2017.
Hrvatski par Mektić/Škugor pobjedom otvorio nastup u Baselu

U konkurenciji parova na turniru u Baselu uspješni su bili Nikola Mektić i Franko Škugor koji su u dva seta svladali Zvereva i Qureshija...

Iz Basela: Zoran Horvat

Hrvatski par Nikola Mektić i Franko Škugor pridružio se Ivanu Dodigu u četvrtfinalu konkurencije parova na turniru u Baselu. Oni su bili bolji od njemačko-pakistanske kombinacije Zverev i Qureshi.

Na početku meča i rezultata od 1:1, hrvatska kombinacija ne iskorištava dvije break lopte. Mektić zatim prvi gubi svoj servis, ali ni Qureshi zatin nije u stanju dobiti svoj servis i meč je ponovo u egalu. Kod 4:4 novi problemi za Pakistanca, koji ponovno gubi svoj servis. Kod servisa za set, Škugor se našao u problemima. Tri vezane prilike za poravnanje rezultata, ali Mektić i Škugor to spašavaju i uzimaju prvi set.

Mogao je hrvatski dvojac odmah krenuti breakom u drugom setu, ali ne iskorištavaju dvije pružene prilike. Jedini break drugog seta dogodio se kod rezultata od 2:2 i tu Mektić i Škugor uzimaju servis Zverevu. Mogli su se Nijemac i Pakistanac odmah vratiti u set, ali sada oni ne iskorištavaju dvije break lopte. Do kraja dva mirna servisa našeg dvojca i prolaz u četvrtfinale gdje ih čeka američka kombinacija Sock/Monroe.

“Pokazalo se i ranije da funkcioniramo jako dobro zajedno na terenu. To smo pokazali i danas. Bio je jako dobar meč, bilo je nekih pogrešaka, ali naravno ne treba gledati u sitnice. Generalno smo igrali dosta dobro, tako da smo jako zadovoljni s ovim startom turnira. U Wimbledonu sam Nikoli uletio kao zamjena, jer je njegov partner s kojim je igrao cijelu godinu bio ozlijeđen, tako da sam se ja ponudio, a Nikola je prihvatio. Službeno nismo zajedno u teamu, ali ima još turnir-dva do kraja sezone, pa ćemo vidjeti što će biti iduće sezone”, istaknuo je Škugor.

ATP Besel, 1.kolo parovi:
Nikola Mektić / Franko Škugor (Hrvatska) - Aisam-Ul-Haq Qureshi (Pakistan) / Mischa Zverev (Njemačka) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg25.10.2017. u 22:20
    De se vas dva udruzite slijedece godine jer skupa imate potencijal i za masters.
    interreg