Tenis

FOTO: Roger Federer krenuo impresivno po osmi naslov pred domaćom publikom

Sportnet • utorak, 24.10.2017.
FOTO: Roger Federer krenuo impresivno po osmi naslov pred domaćom publikom

Drugog dana turnira u Baselu u akciji je bio i prvi nositelj Roger Federer koji je lakoćom izborio prolaz u drugo kolo....

Iz Basela: Zoran Horvat

U meču između Francuza Benoit Pairea i Amerikanca Stevea Johnsona vidjeli smo brzu izmjenu od tri breaka na početku prvog seta. Francuz je bio taj koji je napravio jedan više. Sačuvao je tada prednost i još jednim oduzimanjem servisa protivnika osvaja prvi set sa 6:2. U drugom setu je Johnson došao prvi do prednosti koju uspijeva sačuvati do 3:1. Kod 3:2 spašava jednu break loptu, kod 4:3 svega njih pet. Paire iskorištava šestu break loptu i poravnava na 4:4 te dolazi do meč lopte kod 6:5, ali Johnson se uspijeva spasiti do tie breaka. Francuz radi prvi mini break, ali kod 5:3 gubi prednost. Međutim ni tu se Johnson ne uspijeva vratiti u meč i Paire sa dva poena u nizu odlazi u drugo kolo gdje čeka Rogera Federera.

Za iznenađenje dana pobrinuo se Argentinac Leonardo Mayer svladavši prošlogodišnjeg polufinalistu ovog turnira i osmog nositelja, Mischu Zvereva. Jedini break u prvom setu radi Argentinac kod vodstva od 6:5, što je odmah značilo i prvi set u njegovu korist. U drugom setu Zverev je kod 5:4 servirao za drugi set, međutim Mayer se vraća i kod 6:5 ponovno radi break i time nastavlja sa dobrim rezultatima u drugom dijelu sezone nakon pobjede na turniru u Hamburgu.

Amerikanac Jack Sock svladao je nakon velike borbe svog nekadašnjeg partnera u parovima, Kanađanina Vaseka Pospisila koji je upao u turnir kao “lucky loser” nakon ozljede Bedenea. Kanađanin je kod 1:0 odmah oduzeo servis protivniku i održao prednost do kraja seta. Nakon prvog seta pala je izjava Jack Socka prema svom teamu kako jedva čeka da ova sezona završi. U drugom setu jedine dvije šanse za break imao je Sock, ali obje Pospisil spašava. U tie breaku Kanađanin radi dvije lagane greške na forhendu i Sock ima tri vezane set lopte kod vodstva od 6:3. Pospisil se vraća na 6:6, kod 6:7 spašava još jednu set loptu, ali ipak gubi set sa 7:9. Izgubljeni set ostavlja trag na Kanađaninu koji na početku trećeg seta odmah gubi svoj servis. Prednost Socka nije dugo potrajala, jer odmah slijedi re-break Pospisila. Tokom seta Sock spašava čak šest break lopti, a kod 5:5 kažnjava Pospisila i oduzima mu servis. Kod servisa za meč, nove tri prilike za Kanađanina u nizu. Sock i to spašava, zatim i četvrtu priliku u tom gemu i odmah iskorištava prvu meč loptu. U drugom kolu za protivnika će imati Robina Haasea.

Do zadnjeg mjesta ispunjena dvorana St.Jakob dočekala je svog ljubimca i sedmerostrukog pobjednika, Rogera Federera. Protiv Amerikanca Francesa Tiafoea jednostavno je nastavio gdje je stao u finalu Šangaja. Prvi set trajao je svega dvadeset i sedam minuta, a na semaforu je stajalo 6:1 za prvog nositelja. U drugom setu Tiafoe pruža nešto više otpora, tako da Federer tek kod 4:3 radi novi break. S mirnim servis gemom odlazi u sljedeće kolo.

ATP Basel, 1.kolo:
Leonardo Mayer (Argentina) - Mischa Zverev (Njemačka, 8) 7:5, 7:5
Benoit Paire (Francuska) - Steve Johnson (SAD) 6:2, 7:6(4)
Jack Sock (SAD, 5) - Vasek Pospisil (Kanada) 3:6, 7:6(7), 7:5
David Goffin (Belgija, 3) - Peter Gojowczyk (Njemačka, Q) 6:2, 7:5
Ryan Harrison (SAD) - Aleksandr Dolgopolov (Ukrajina) 6:4, 6:1
Roger Federer (Švicarska, 1) - Frances Tiafoe (SAD, WC) 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!