Nogomet

VIDEO: City ekspresno riješio Napoli, Liverpool se poigrao s Mariborom, Spartak razbio Sevillu

Dario Dodić • utorak, 17.10.2017.
VIDEO: City ekspresno riješio Napoli, Liverpool se poigrao s Mariborom, Spartak razbio Sevillu
Foto: EPA

Uzbudljive i golovima bogate utakmice igrane su u skupinama E i F u sklopu trećeg kola Lige prvaka. U dvoboju dvaju momčadi koje igraju u sjajnoj formi Manchester City svladao je Napoli. Liverpool je srušio nekoliko rekorda u više nego uvjerljivoj pobjedi kod Maribora, uvjerljiv je bio i moskovski Spartak protiv Seville. Šahtar je preokretom došao do bodova u gostima kod Feyenoorda...

SKUPINA E

Spartak Moskva - Sevilla 5:1

Aktualni prvak Rusije, moskovski Spartak, dohvatio je prvu pobjedu u ovoj sezoni Lige prvaka. Spartak je ugostio Sevillu i do sva tri boda došao sjajnom igrom u posljednjoj trećini susreta.

U 18. minuti Promes je glavom doveo domaćine u vodstvo, a nakon pola sata igre Sevillu u egal vraća snalažljivi Kjaer. 1:1 bio je rezultat nakon prvih 45 minuta, no u nastavku je ruski prvak posve razbio Španjolce.

Zanimljivo je spomenuti kako je u 57. minuti u igru kod domaćina ušao Mario Pašalić, a od 58. je krenuo moskovski uragan. Lijepo su kombinirali Moskovljani po desnoj strani, Promes gura loptu u kazneni prostor za Melgareja, koji ljevicom lijepo pogađa donji lijevi kut Sevillinog gola za vodstvo Spartaka 2:1.

Devet minuta kasnije bilo je 3:1 za domaćine. Kombarov je ubacio s lijeve strane, a Glušakov iz voleja matirao Rica. U brzoj kontri u 74. minuti Promes upisuje i drugu asistenciju, ovaj put za Adriana, koji prelazi Rica i podižena 4:1. Točku na i maestralnoj večeri Promes stavlja u 90. minuti prekrasnom solo-akcijom za konačnih 5:1.

Maribor - Liverpool 0:7

I u drugom ogledu skupine E nije nedostajalo golova. Liverpool je došao do prve pobjede u skupini, odnosno prve u posljednjih sedam nastupa u skupinama Lige prvaka. Slavili su Redsi više nego uvjerljive, sa 7:0 su upisali tri boda u Mariboru i tako porušili nekoliko rekorda.

To je najuvjerljivija gostujuća pobjeda nekog kluba u Ligi prvaka (još su dva kluba u povijesti slavila sa 0:7). To je ujedno i najveća gostujuća pobjeda nekog engleskog kluba u Ligi prvaka. Srušila je momčad Jürgena Kloppa jedan rekord i u prvom dijelu, Liverpool je postao prva engleska momčad koja je u jednoj gostujućoj utakmici Lige prvaka u prvom poluvremenu zabila četiri gola.

Golijadu je već u četvrtoj minuti otvorio Firmino laganim pospremanjem lopte u mrežu nakon što je glavninu posla obavio Mohamed Salah. Na 2:0 povisio je Coutinho lijepim golom u 13. minuti, a šest minuta kasnije Firmino se asistencijom odužio Salahu. Egipćanin je u 40. minuti zabio za 4:0.

Vjerojatno isfrustrirani što ih je Mourinhov United proteklog vikenda zadržao na nuli, Liverpoolovi nogometaši nastavili su s golovima i u nastavku susreta u Mariboru. Na 5:0 svojim drugim golom povisio je Firmino u 54. minuti. Posljednja dva Liverpoolova gola pala su u samoj završnici. Za 6:0 zabio je Oxlade-Chamberlain, konačnih 7:0 postavio je Alexander-Arnold.

Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta u dresu Liverpoola.

SKUPINA F

Manchester City - Napoli 2:1

U dvoboju dvaju momčadi koje trenutno igraju najbolji nogomet u Europi Manchester City zasluženo je došao do sva tri boda protiv Napolija na Etihadu. Napoliju je ovo bilo sedmo gostovanje u Engleskoj, zanimljivo je da nikada nisu ubilježili pobjedu, a samo su jednom remizirali. S druge strane, Cityju je ovo treće uzastopna pobjeda u skupini F, momčad Pepa Guardiole blizu je osiguravanja prolaska dalje.

City je sve riješio u prvih 15-ak minuta. Već u devetoj minuti Raheem Sterling posprema odbijanac u mrežu Napolija za vodstvo Cityja. Na 2:0 povisio je Gabriel Jesus samo četiri minute kasnije.

Mogao je Napoli prije odlaska na odmor smanjiti na 2:1, ali Dries Mertens nije uspio realizirati najstrožu kaznu. Točnije, obranio je njegov pokušaj Ederson, zaista impresivno djeluje podatak da su vratari Cityja do tog trenutka obranili posljednjih šest jedanaesteraca dosuđenih protiv kluba iz Manchestera u Ligi prvaka.

Veliki niz prekinuo je Diawara u 73. minuti kada je Napoliju dosuđen još jedan jedanaesterac. I na ovoj je lopti bio Ederson, ali suviše je snažan i precizan bio Diawarin udarac, zabija za konačnih 2:1.

Marko Rog nije ulazio u igru.

Feyenoord - Šahtar 1:2

Do gostujuće pobjede stigao je i Šahtar, slavivši s 2:1 u Rotterdamu protiv Feyenoorda. Domaćini su poveli na svom De Kuipu već u osmoj minuti, Berghuis je glavom poslao jedan odbijanac u mrežu gostiju.

No, Šahtar nije paničario i vrlo se brzo vratio u igru. U 24. minuti Bernard koristi sjajnu asistenciju Freda i donosi izjednačenje Ukrajincima. Isti je igrač pola sata kasnije donio Šahtaru sva tri boda, glavom na ubačaj Butka.

Ostao je Šahtar u posljednjih 15-ak minuta s igračem manje u polju nakon što je Rakitskij zaradio drugi žuti karton. Imao je Feyenoord veliku priliku za izjednačenje u sudačkoj nadoknadi, ali sjajnom obranom Pjatov čuva tri boda Šahtaru.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Maribor0:7Liverpool
Spartak Moskva5:1Sevilla
1Liverpool 623:6+1712
2Sevilla 612:1209
3Spartak Moskva 69:13-46
4Maribor 63:16-133

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!