Europska liga, skupina D, 2. kolo, 28.09.2017, 21:05 h, Giuseppe Meazza, Milano
Suci: Orel Grinfeld, Danny Krasikow, Roy Hassan, Eli Hacmon, Ziv Adler, Amihay Yehoshua Mozes (IZR)
Milan
Milan
Andre Silva 14'
Mateo Musacchio 53'
Patrick Cutrone 90'+4'
3:2(1:0) Rijeka
Maxwell Acosty 84'
Josip Elez 90' (11m)
Rijeka

VIDEO: Rijeka se sjajno vratila iz ponora u Milanu i onda ponovno potonula u 94. minuti

Dario Dodić • četvrtak, 28.09.2017.
VIDEO: Rijeka se sjajno vratila iz ponora u Milanu i onda ponovno potonula u 94. minuti
Foto: EPA

Nogometaši Rijeke bili su blizu velikog iznenađenja na San Siru protiv Milana. U drugom kolu skupine D Europske lige Rijeka je gubila 2:0, vratila se na 2:2 i onda u četvrtoj minuti sudačke nadoknade primila treći gol i upisala četvrti europski poraz zaredom...

Milan
Milan
Rijeka
99
Gianluigi Donnarumma
9
Andre Silva
(do 82')
10
Hakan Calhanoglu
(do 46')
11
Fabio Borini
13
Alessio Romagnoli
19
Leonardo Bonucci
20
Ignazio Abate
22
Mateo Musacchio
63
Patrick Cutrone
73
Manuel Locatelli
79
Franck Kessie
(do 70')
Pričuvni igrači
5
Giacomo Bonaventura
46'
4
Jose Mauri
70'
8
Suso
82'
Trener
Vincenzo Montella
7
(do 58')
21
(do 80')
Pričuvni igrači
Trener
Matjaž Kek

Riječani su večeras bili na korak do velikog slavlja, a na kraju su spuštenih glava napustili travnjak San Sira. Protiv moćnog Milana Rijeka je imala svoje prilike, nadoknadila je 2:0 zaostatka, stigla na 2:2 i onda još jednom naivno primila gol duboko u sudačkoj nadoknadi.

Teško se oteti dojmu da je Rijeka mogla i morala više protiv ne pretjerano raspoloženog Milana, ali isto tako Matjaž Kek mora biti nezadovoljan pristupom svojih igrača, posebno obrane, u dobrom dijelu milanskog ogleda. Na travnjaku se činilo kako Milan kad god poželi može postići pogodak, a to su zorno pokazali u četvrtoj minuti sučevog dodatka.

Nije prvi put ove sezone, ali još jednom Riječani mogu razmišljati o "što bi bilo kad bi bilo" trenutku s početka susreta. Igrala se treća minuta, Puljić je loptu gurnuo na Hebera, koji slabo zahvaća loptu i iz obećavajuće situacije šalje loptu kraj desne vratnice. Tri minute kasnije Vešović je s desne strane lijepo zavrnuo za Hebera, no ispred njega netko iz Milanove obrane loptu čisti u korner.

Milanovi napadači ipak su nekoliko klasa više i nemaju problema s realizacijom ove sezone. Iako prilika u kojoj se našao Andre Silva nije bila ni blizu dobra poput one Heberove, Silva se lagano riješio Župarića i u 14. minuti doveo domaćine u vodstvo. U sjajnoj je golgeterskoj formi Silva, s posljednja četiri udarca u okvir gola postigao je isto toliko golova u Europskoj ligi. Uključimo li u priču i kvalifikacije, Silva je postigao šest golova u isto toliko utakmica.

Mogao je možda na polovici prvog dijela Puljić vratiti Rijeku u igru, koja je nakon primljenog pogotka potpuno nestala s travnjaka. Dobio je neočekivanu loptu iza leđa milanske obrane, iznenadilo je i njega i domaće braniče što linijski sudac nije pokazao na zaleđe, slabo glavom puca Puljić, nedovoljno je to za vratara Donnarumminog kalibra.

Dobro je u drugi dio ušla Rijeka, nakon pet minuta igre solidno je s 20-ak metara opalio Mišić, ali jačinu nije pratila i preciznost. Lopta je išla previše po sredini gola, lagano i to hvata Donnarumma. A onda iz gotovo ničega, uz puno sreće, Milan dolazi do drugog gola. Igrala se 53. minuta, domaći su izveli korner s desne strane, lopta se odbija do Bonuccija, koji više sretno nego namjerno petom proigrava Musacchija, koji lagano poentira kraj statične Rijekine obrane.

Domaćini su prerano stavili kvačicu na pobjedu i sva tri boda, što su Riječani iskoristili za kasni pritisak i povratak u igru. Kek je u igru ubacio Acostyja i Črnica, a upravo su njih dvojica agresivnošću kumovala povratku Rijeke u egal. Acosty je u 84. minuti na centru pritisnuo Bonuccija koji šalje prekratku loptu na Donnarummu. Prvi je do nje stigao napadač Rijeke, dao si je predug for pa je Milanov vratar krenuo presjeći je, lopta se sretno odbija od Acostyja i ulazi u mrežu za 2:1.

Nonšalancija Romagnolija četiri minute kasnije omogućila je Rijeki potpuni povratak u susret. Preslabo je zagradio loptu na spoju šesnaesterca i linije kornera, Črnic ga zaobilazi i dolazi do lopte, a Romagnoli ga ruši za najstrož kaznu. Jedanaesterac je slabo izveo Elez, ali lopta ulazi u mrežu, Rijeka je za bod morala izdržati samo sudačku nadoknadu.

Kekov izraz lica kao da je davao naslutiti da zna što ga čeka. Tjerao je svoje igrače u visoki presing, no Riječani su se nesvjesno povukli. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade Borini šalje loptu iza leđa pogubljene gostujuće obrane, a mladi Cutrone zabija za pobjedu Milana.

Bila je to peta pobjeda Milana u pet dvoboja s hrvatskim predstavnicima, Rijeka je već šest utakmica u europskim natjecanjima bez pobjede.

Nikola Kalinić nije ulazio u igru kod Milana, a očito za time nije bilo ni potrebe.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

AEK Atena2:2Austria Beč
Milan3:2Rijeka
1Milan 513:6+710
2AEK Atena 56:5+17
3Rijeka 611:12-17
4Austria Beč 69:16-75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10828.09.2017. u 23:19
    Potez Crnjica ce ici u sve prirucnike nogometa, odlomak "Kako bez glume iznuditi penal"
    narada108