Rukomet

Zagreb osiguranje uvjerljivo protiv Cetere: 37:28

Boris Bilas • srijeda, 19.04.2000.

Rukometna liga za prvaka, 3. kolo:
OSIGURANJE ZAGREB - CETERA 37-28 (19-9)

Zagreb - Dvorana 2 Doma Sportova, 100 gledatelja. Suci: Tor i Kavur.

RKM Osiguranje Zagreb: Russo, Đurasin 2, Uremović 4, Brož 5, Radić 6, Horvat 5(2), Rodinis 5, T. Glavinić 3, I. Glavinić 2, Petruševski 2, Badurina.
Cetera Đakovo: Rajković, Kovačević, Milaković 4(3), Matošević 2, Kucans 5, Domić 3(1), Proškins 5, Šimić 5, Mlinarević 1, Grubeša 1, Bunjevac, Korajac 2.

Obrane: Badurina 11, Russo 10, Rajković 1, Bunjevac 4.
Sedmerci: RKM Osiguranje: 4(2), Cetera Đakovo 4(4)
Isključenja: RKM Osiguranje 8 minuta, Cetera Đakovo 4 minute.

Rukometaši RKM Osiguranja Zagreb pobijedili su u 3. kolu rukometne Lige za prvaka Ceteru Đakovo sa 37-28 (19-9). U zanimljivoj utakmici s puno golova i nekoliko atraktivnih akcija Medvjedi su pokazali da su trenutno bolja momčad od mlade ekipe iz Đakova i najavili su borbu splitskom Brodomerkuru do posljednjeg kola za treće mjesto na ljestvici koje vodi u Europu. Medvjedi su otpočetka kontrolirali utakmicu te su se nakon početnih 2-2 u četvrtoj minuti zabili sedam uzastopnih pogodaka te su u 11. minuti već imali prednost 9-2!

Đakovčani su u tim minutama izgledali kao da su zalutali na parket dvorane 2 Doma Sportova i do kraja poluvremena nisu se uspjeli oporaviti. Za razliku od gostiju iz Đakova Medvjedi su bili vrlo raspoloženi za igru te su na krilima vratara Badurine, koji je samo u prvom poluvremenu obranio jedanaest šuteva gostiju, iz minute u minutu povećavali prednost koja je na kraju prvog djela bila "plus 10" (19-9).

U drugom poluvremenu Đakovčani su bili potpuno ravnopravni suparnik Zagrepčanima koji su u nastavak ušli mnogo opuštenije. Prije svega Medvjedi su popustili u obrani pa su u drugom poluvremenu primili 19 golova (!), a uz to drugi vratar Medveščaka Russo sakupio je deset obrana. Za razliku od raspoloženih zagrebačkih vratara đakovački su u cijeloj utakmici obranili samo pet udaraca Medveščaka. Unatoč boljoj igri u drugom poluvremenu rukometaši Cetere nisu niti jednom uspjeli zaprijetiti Medvjedima. Na kraju je semofor pokaziva uvjerljivu pobjedu RKM Osiguranja Zagreb 37-28.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!